BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

PKK sivil araca ateş açtı AK Partili eski başkan...

HAKKARİ Şemdinli'de kimlik kontrolü yapan PKK'lılardan kaçmaya çalışanlara teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda AK Partili Muhsin Kaya yaralandı, bir kişi de yaşamını yitirdi.

Abone ol

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'lıların kaçmaya çalışan bir araca ateş açması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yapılan silahlı saldırıda yaralanan kişinin bir dönem Hakkari Ak Parti Şemdinli İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yapan Muhsin Kaya olduğu belirtildi.

Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri yolu üzerinde bulunan Nerşüde Köprüsü’nü kapatıp yolu kesen silahlı PKK’lılar, geri dönerek kaçmaya çalışan bir araca ateş açtı. Olayda Celal İnan ve Muhsin Kaya yaralandı.

Olay, bu sabah Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde bulunan Yufkalı Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir grup PKK'lı yolu keserek, durdurdukları araçlarda bulunanlara kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada Şemdinli'den Yüksekova'ya giden Ak Parti'den 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan ve parti ilçe yönetiminde görev alan Miran Kaya, yolun teröristler tarafından kesildiğini fark edince yönetimindeki otomobille geri döndü.

CELAL İNAN KURTARILAMADI 

PKK'lıların bu kez araca otomatik silahlarla ateş açmaya başladı. Sürücü Miran Kaya yara almazken, yanında bulunan ve ilçede ticaretle uğraşan Celal İnan ağır yaralandı. Kurşun yağmuru altında gaza basıp hızla uzaklaşan Miran Kaya, yaralı Celal İnan'ı, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan İnan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

MUHSİN KAYA'NIN DURUMU KRİTİK

Muhsin Kaya'nın tedavisi ise devam ediyor. Bir dönem Ak Parti İlçe Başkan Yardımcılığı yapan ve milletvekili aday adayı olan Muhsin Kaya'nın halen AK Parti İlçe Teşkilatı'nda görev yaptığı belirtildi.

hakkari-pkk-muhsin-kaya-yol-kesti.jpeg