BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

PKK okul yakmaya devam ediyor!..

Yeni eğitim yılı bugün başlıyor. Ancak Diyarbakır’da önceki gece 8 okulu yakan PKK'lılar, dün de Muş’ta 3 okulu ateşe verdi.

Abone ol

Kürtçe eğitim veren korsan okullar açan ve buna devlet tarafından izin verilmeyen PKK, eğitim öğretim yılının başladığı gün, 3 okulu ateşe verdi.

PKK'lılar, önceki gece de korsan okulların açılmasına izin verilmediği gerekçesiyle Diyarbakır'da 8 okulu bir gecede yakmıştı. Böylece PKK 2 gecede 11 okula saldırmış oldu.

2 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPAMAYACAK

Muş’un Bulanık ilçesinde eğitim öğretim döneminin açılmasına bir gün kala, yüzü kapalı bir grup, molotof bombası ve havai fişeklerle 3 okula saldırdı. Yanan okullar kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda bugün dersbaşı yapılamayacak.

PKK'LILAR OKULLARI İÇERDEN YAKIYOR

Bulanık’ta akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 60 kişilik grubun hedefinde okullar vardı. Grup ilk olarak Bulanık ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 12 derslikli Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nu ateşe verdi. Okul kapılarını kıran göstericiler, sınıfları molotof bombası atarak yaktı. PKK yandaşlarının ikinci hedefi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu oldu. 8 derslikli binanın bütün kapı ve pencerelerini kıran saldırganlar, resmi evrakları ve kütüphaneyi de molotofla ateşe verdi. Gruptakiler son olarak Kültür Mahallesi’nde bulunan 125. Yıl İlköğretim Okulu’nu yaktı. Molotoflu saldırı sonucunda alevler içinde kalan üç okul binası itfaiye ekipleri tarafından saatler süren çalışmanın ardından söndürülebildi. Binalar kullanılamaz hale gelirken, sabahın erken saatlerinde okullarını ziyaret eden öğrenciler ise çok üzgün olduklarını dile getirdi.

PKK, SİİRT’TE 2 KAMYONU YAKTI

Öte yandan Siirt’in Pervari ilçesinde yol yapım şantiyesinde çalışan 2 kamyonu durduran PKK’lılar, şoförleri etkisiz hale getirdikten sonra araçları ateşe verdi. Alınan bilgiye göre, Pervari’ye bağlı Köprüçay ve Dağanca köyleri arasında bulunan Berçavi yaylasında yol yapım şantiyesinde çalışan 2 kamyon, dün sabah saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. Şoförleri indirdikten sonra çimento ve kum yüklü kamyonları ateşe veren teröristler, dağlık alana doğru kaçarak izlerini kaybettirdi.