BIST 10.215
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.460,45
HABER /  GÜNCEL

PKK köylülerin içine sızmış

Köylüleri kendilerine siper eden teröristler, köye 300 metre mesafedeki üs bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Abone ol

SİİRT’in Eruh ilçesi Bilgili köyünde önceki akşam jandarma karakoluna düzenlenen ve piyade er Enes Çakırdoğan’ın (20) şehit olduğu saldırıda PKK’lıların köyün içine de sızdıkları ortaya çıktı.

Üs bölgesindeki askerler, köylülerin zarar görebileceği endişesiyle teröristlere ateşle karşılık vermedi. Bilgili Karakolu üs bölgesine yapılan saldırının ardından Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nın başlattığı hava destekli operasyonlar kapsamlı olarak sürdürülüyor. Önceki gece meydana gelen çatışma ve Kobra helikopterlerin hedefleri bombalamasının ardından bölgede yapılan aramada 2 teröristin cesedi bulundu. PKK’lı teröristler 25 Haziran’da Eruh’un Bilgili köyü çevresinde operasyondan dönen askerlere iki ayrı pusu kurmuş, saldırılarda Uzman Çavuş Mesut Günay, erler Mehmet Yıldız, Mehmet Kıran ve Mustafa Aydın şehit olmuştu.

Yol kesip, bomba patlattılar

Mardin’in Ömerli ilçesi yakınlarında önceki gece 21.00 sıralarında yol kesen bir grup PKK’lı terörist araçları durdurarak, yolcuların kimliklerini kontrol etti, örgüt propagandası yaptı. Daha sonra yola mayın ve patlayıcı madde döşeyen teröristler, bölgeden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumandayla bu düzeneği patlattı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. - Hakkâri, Bağlar köyü, Zor Geçit mezrasında, 2 askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından önceden yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı. Saat 12.00’de meydana gelen patlamada, operasyona giden askerlerin bulunduğu araçlar isabet aldı. - Hakkâri’den zırhlı kirpi tipi 30 araç, Şemdinli’ye giderken Gençlik Köprüsü mevkisinde döşenen patlayıcılar uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Saldırının ardından bölgeye polis timleri sevk edildi. Ancak aynı yerde polis araçlarının geçişi sırasında yola döşenen bir patlayıcı düzenek daha uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda 2 polis hafif yaralandı.