BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.510,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den tarihi Şemdinli uyarısı

MHP liderinden tarihi uyarılar... Bahçeli, Şemdinli'de 13 gündür devam eden çatışmayı değerlendirdi.

Abone ol

Bahçeli, terör konusunda herkesi hükümete koşulsuz destek vermeye çağırdı. İç şavaş uyarısı yapan Bahçeli, "PKK, 'kurtarılmış topraklar projesi' peşinde. Hükümetin mücadelesine destek vermek gerek. Aksi halde sonumuz Irak ve Suriye gibi olur" iddiasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akşam Gazetesi'nden Volkan Yanardağ'a konuştu. Terör örgütünün hedefe koyduğu Şemdinli, MHP'nin de gündeminde. Genel Başkan Devlet Bahçeli, gördüğü tabloyu anlattı, tehlikeye dikkat çekti. Manşete taşınan Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle oldu:

KUZEY SURİYE ÖZERK KÜRDİSTANI

-Bölücü örgütün tüm çabası 600 kilometre sınırı olan bir Kuzey Suriye Özerk Kürdistanı kurmak. 

HEDEFİN UCUNDAKİ İLÇE

-Şemdinli, Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen, bağımsızlık hedefiyle belirlenmiş coğrafyanın bir ucu, kurtarılmış topraklar oluşturma faaliyetinin en baştaki kuşağıdır. Türkiye bu alanı kaybederse Suriye ve Irak'taki gibi iç çatışma başlar.

MEMLEKET ELDEN GİDERSE

-Hükümet neye mal olursa olsun bunu mutlaka halletmeli. Mücadelesini paylaştığında STK'lar, siyasi partiler destek vermeli. İktidar yanlış politika uyguladı falan demek hatalı.
Memleket elden gittikten sonra iktidar olsa da olur olmasa da...

KORAY AYDIN'IN ADAYLIĞI

-Yeter ki MHP'ye yakışır bir üslup içinde bunu sürdürsünler. Kim aday olacaksa hepsine başarılar diliyorum. Ama yarışın içinde benim de olacağını kimse unutmasın diyorum.

BARZANİ TEPKİSİ

-Barzani'yi Türkiye'ye davet ederek gerekli talimatları vermek suretiyle hem Türkiye'nin yüklendiği misyonun devamını sağlamalı, hem de Türkiye'nin büyük devlet olma özelliğiyle ağırlığını koruması lazımdı.