BIST 10.764
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

PKK kamerasından kalekol inşaatı

Güneydoğu'da sınır ve stratejik bölgelerde yapımı süren kalekol inşaatları PKK tarafından yakından izleniyor.

Abone ol

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF, terör örgütü militanları tarafından çekilerek Kandil'e rapor edilerek gönderilen kalekol inşaatlarının görüntülerini yayınladı.

Özellikle Yüksekova'da PKK'nın üç defa baskın düzenlediği, onlarca şehit verilmesine rağmen, terör örgütünün ele geçiremediği Dağlıca karakolunun kalekol inşaatının mercek altına aldığı anlaşıldı.

Çeşitli açılardan çekildiği anlaşılan ve inşaatların bütün aşamalarının kaydedildiği anlaşılan görüntüler üzerinden kalekol inşaatları hakkında stratejik bilgiler de veriliyor.

KALEKOLLAR MERCEK ALTINDA

Dağlıca Kalekolu ile ilgili olarak "karakola bağlı tepeler arasında menfez betonlar ile tünellerin ve kulelerin yapıldığı, bu alanların etrafına beton duvarların inşa edildiği", bilgilendirmesi yapılıyor.

Genelkurmay'ın terörle mücadelede çok önemsediği ve kısa zamanda bitirilmesi için büyük çaba sarfettiği kalekol inşaatlarının terör örgütü militanlarınca sürekli olarak izlenerek Kandil'e rapor edilmesi başka bir güvenli açığı olarak değerlendirildi. Görüntüleri izleyenler 'önemli olan kalekol değil, kalekolda bulunanların teröre bakış açısı' değerlendirmesi yaptı.