BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL

PKK ile sıcak çatışma

Bingöl'de ve Diyarbakır'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Bingöl'ün Karlıova ve Genç ilçeleri ile Diyarbakır'ın Hani ilçelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından dün icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında saat 03.10 sıralarında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı. Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Çatışma sonrası bölgede yapılan aramada, terör örgütü mensuplarına ait 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Biksi makineli tüfek, 10 adet dinamit lokumu, 6 adet el bombası, iki adet roketatar mühimmatı, 50 adet M-16 Piyade tüfeği mühimmatı, çok sayıda elektrikli fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde dün saat 20.20'de güvenlik güçlerine bir grup terör örgütü mensubu tarafından ateş açıldı. Açılan ateşe anında karşılık verilirken, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde de dün saat 17.30'da güvenlik güçleri bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine yaşanan kısa süreli çatışmada herhangi bir zayiat meydana gelmedi. 

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde mayın kontrolü yapan güvenlik güçleri tarafından dün saat 06.30'da terör örgütü mensupları tarafından yol kenarına döşenen bir adet anti personel mayın bulunarak imha edildi.

Duyuruda, Siirt'in Pervari ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından dün saat 12.15'te yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcı maddenin patlaması sonucu bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.