BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

PKK Erdoğan için ne düşünüyor?

Hasan Cemal dağ günlüğünün son gününde bu sorunun yanıtını aramış. Kandil, Erdoğan için bakın ne düşünüyor;

Abone ol

PKK'yı çekilmeyi gerçekleştirdiği Irak'ta izleyen ve Kandil'de PKK yöneticileri ile uzun soluklu bir dizi röportaj yaparak sürece yaklaşımlarını Türk kamuyouna aktaran Hasan Cemal'in çekilme günlüğü bugün sona erdi.

"Çekilme Günlüğü’nde son söz"ü "Barışın içi demokrasi, hukuk, özgürlük ve insan haklarıyla ne kadar çabuk dolarsa, kalıcı ve adil barış, yani gerçek barış o kadar çabuk gelir." olan Hasan Cemal bir yandanda yazı dizisinin son bölümünde çarpıcı bir soruya yanıt aradı:

Başbakan Erdoğan için dağdakiler ne düşünüyor?

İşte t24.com.tr sitesinde yayınlanan Hasan Cemal'in Çekilme Günlüğü'nün son bölümünden dikkat çeken başlıklar:

TAKTİR VE GÜVENSİZLİK

Dağdaki gerillanın dili sert. Ama şurası bir gerçek: Barış umudu var. Diğer yandan, dağda Başbakan Erdoğan’a çok fazla güvenilmiyor. Ama aynı zamanda siyasal gücü ve kararlılığı takdir konusu.

hasan-cemal-pkk-kandil.jpg

Erdoğan’ın sorunu çözebilecek siyasal iradeye sahip olduğuna dair dağda genel bir mutabakat dikkat çekiyor. Ve her adımda cümleyi "Top, Erdoğan’ın sahasında" deniyor. Ama sakın bu sürecin alternatifi silahtır düşüncesine kredi prim verilmesin!

BARIŞ OLUR MU?

Son birkaç aydır Kandil’de, dağlarda epeyce zaman geçirdim. PKK’nın, başta Karayılan olmak üzere, hem lider kadrolarıyla, hem de gerillalarıyla uzun sohbetler yaptım. Sonuç mu? Sözü uzatmak istemiyorum: BARIŞ KONUSUNDA UMUTLUYUM.

Çekilme Günlüğü’nde son söz: Barışın içi demokrasi, hukuk, özgürlük ve insan haklarıyla ne kadar çabuk dolarsa, kalıcı ve adil barış, yani gerçek barış o kadar çabuk gelir.