BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,24
ALTIN 2.453,92
HABER /  SPOR

Filenin Sultanları, Türk Hava Yolları'na büyük tepki gösterdi! "Başka takımlara özel uçak, bize gelince ekonomi"

Türk Hava Yolları (THY), Filenin Sultanları'nı ABD'ye tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçurdu. 13 saatlik yolculuk öncesi başta Eda Erdem, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt olmak üzere voleybolcular THY'ye isyan etti. Olay sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, THY'den gelen açıklama dikkat çekti.

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı ya da nam-ı diğer Filenin Sultanları, tarifeli-aktarmalı uçakla yurda dönerken A Milli Erkek Futbol Takımı'nın Ermenistan maçına özel uçakla gitmesi tartışma yarattı.

FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi maçları nedeniyle seyahat eden A Milli Kadın Voleybol takımında yine uçak krizi yaşandı. 13 saatlik ABD uçuşuna Türk Hava Yolları (THY) ile tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçacak olan oyuncular, duruma sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. 

Başarılı voleybolculardan Ebrar Karakurt 13 saat sürecek yolculuğu ekonomi bölümünde geçireceklerini duyurdu ve isyan etti. Filenin Sultanları peş peşe yaptıkları paylaşımlarla gündem oldu.

THY'nı da sosyal medya hesabında etiketleyen başarılı voleybolcu "13 saatlik Amerika yolculuğumuza economy bölümünde başlamış bulunmaktayız. Çok teşekkürler @turkishairlines" yazdı.

"Başka takımlara özel uçak..."

Ebrar Karakurt devamında ise "Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam bize gelince ekonomi" diyerek sitemini dile getirdi.

Zehra Güneş de Ebrar Karakurt'tan sonra bir paylaşım yaparak "En azından koridor ayırmışsınız" diyerek THY'ye tepkisini gösterdi.

Hande Baladın da sığmayan ayaklarını paylaşarak arkadaşlarına destek verdi. Takımın kaptanı Eda Erdem de uçağın içini paylaşarak tepkisini gösterdi.

Eda Erdem paylaşımında "Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz" dedi.

Milli voleybolcuların paylaşımları ise şöyle:

THY'den açıklama geldi

Yaşanan olay üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün şu açıklamayı yaptı: - Bu tür organizasyonları sponsor olduğumuz kurum ya da federasyon yapıyor. Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz. 

-Eğer bana 3 gün kala 5 gün kala business talep ile gelirseniz olmaz. Busines classta 30 kapasite var. Biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Ben bilet sattığım yolcuya in diyemem ve 3 gün kala ben 20 kişiyi businesta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirsen yardımcı olamam.

"İNSAFSIZLIK DEĞİL Mİ?" - Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat arttırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi?

"TALEBİNİZ VAR MI DİYE SORDUK" - Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk “yok” deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve businessta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?