BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  GÜNCEL

PKK denilen bir belayı Allah'ın izniyle temizledik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör örgütü PKK ile mücadelede önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "PKK denilen bir belayı Allah'ın izniyle temizledik ve bir daha çıkmaması için şu an toprağa gömüyoruz. Dağlardan, taşlardan, sınırımız içerisinden temizledik." dedi.

Çeşitli ziyaretler yapmak ve programlara katılmak için Sinop'a gelen Özhaseki, ilk olarak Boyabat ilçesinde Kalebağa Tesisleri'nde ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Daha sonra Boyabat Belediyesince uygulamaya konulan "Bir Yastıkta Koca" projesi kapsamında evlilikte 40 yılını dolduran çiftlere hediyelerini takdim eden Özhaseki, daha sonra Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle buluştu.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir dönemece gireceğini söyledi.

Ülkenin son zamanlarda çok ciddi olaylarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Özhaseki, zor bir süreçten geçildiğine işaret etti.

Özhaseki, Türkiye'nin yaşadığı olayları bir başka ülkenin yaşaması halinde o ülkenin çökeceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"PKK denilen bir belayı Allah'ın izniyle temizledik ve bir daha çıkmaması için şu an toprağa gömüyoruz. Dağlardan, taşlardan, sınırımız içerisinden temizledik. Sonra FETÖ diye başka bir bela yaşadık. İçimizde onları tanımayan yoktur. Çünkü içimizde idiler. Kapı da o yüzden kilit tutmuyordu. Çok kibar bir yüzle gelip hepimizi kandırdılar. Hiç kimse de kendini dışarı atıp 'Ben bunları biliyordum' falan diyerek numara falan yapmasın şimdi. 'Çocuklarınızı okutalım dediler' herkes çocuklarını teslim etti. 'Okullarımıza yardım edin' dediler yardım edildi. Sonra ara ara Türk olimpiyatları yapıyorlardı, iki tane de kara oğlan getirerek İstiklal Marşı söyletiyorlardı. Bir gecede aldıkları emir üzerine insanların üzerilerine vahşice kurşun yağdırdılar. Meclisi bombaladılar, masun insanları öldürdüler."

Türkiye'nin FETÖ'nün gerçek yüzünü ortaya koymasıyla büyük bir badire atlattığını dile getiren Özhaseki, ülkenin bir daha böyle badirelerle karşı karşıya kalmaması, gelişmesi ve büyümesi için herkesi sandığa giderek "evet" oyu kullanmaya davet ettiklerini söyledi.

Özhaseki, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinledi.