BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

PKK bu kez treni hedef seçti

Siirt-Ankara seferini yapan trene konan bomba şans eseri patlamadı!

Abone ol

Siirt-Ankara seferini yapan trene bomba koyan 4 PKK üyesi Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Siirt'te yakalanan şüphelilerin bombayı yerleştirdikten bir süre sonra cep telefonlu düzeneği patlatmaya çalıştıkları fakat başaramadıklarını itiraf ettiği açıklandı.

Bombanın patlamaması üzerine trenle Ankara'ya kadar geldiği, bakım onarım istasyonunda şüpheli paketin fark edilmesiyle bomba uzmanlarının patlayıcıyı etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 10 Ekim'de TCDD'ye ait bir lokomotifte bomba bulunması olayıyla ilgili operasyonlarda Siirt'te yakalanan 4 kişinin Ankara'ya getirilerek adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 10 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 13.50 sıralarında TCDD 2. Bölge Lokomotif Şefliği Behiçbey -Marşandiz Lokomotif Bakım Atölyesi'ndeki görevlilerin, bakımda bulunan bir tren çekicisinin altında şüpheli paket bulunduğunu polise ihbar ettikleri kaydedildi.

Bomba İmha ve İnceleme Uzman Ekipleri tarafından yapılan incelemede, "şüpheli paketin cep telefonuyla irtibatlandırılmış elektrikli fünye ve plastik patlayıcıdan oluşan ve mıknatısla lokomotife tutturulan, tahrip gücü yüksek bir bomba olduğunun tespit edildiği" belirtilen açıklamada, bombanın, usulüne uygun müdahale edilerek etkisiz hale getirildiği bildirildi.