BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  POLİTİKA

PKK bizim gerçeğimiz(miş)!

DTP MYK üyesi Medeni Kırıcı'nın sözleri güne damgasını vurdu! 'PKK bizim gerçeğimiz' diyen Kırıcı, bakın daha neler söyledi?

Abone ol İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Doğru yerde bulunmak' adlı panele Demokratik Toplum Partisi (DTP) MYK üyesi Medeni Kırıcı'nın sözleri damgasını vurdu.

BU GERÇEĞİ YOK SAYABİLİR MİYİZ?

Panel katılımcılarından Gazeteci-Yazarlar Gülay Göktürk ve Oral Çalışlar'ın konuşmalarında 'DTP, PKK'yı terör örgütü olarak görmüyor' eleştirilerini cevaplayan DTP'li Medeni Kırıcı, Kürt sorunun yeni bir sorun olmadığını, sorunun kökeninin Osmanlı'ya kadar dayandığını belirterek, "Deniliyor ki, DTP, 'PKK terör örgütü' dese bütün herşey çözülür. Gelin şöyle yapalım, solo şarkılarla, koro türkülerle hep beraber söyleyelim. Bu gerçeği yok sayabilir miyiz? Kaldı ki onların neden dağa çıktığını doğru sorularla, doğru empatilerle, doğru yaklaşımlarla her zamankinden daha çok iletişime, konuşmaya, bu sorunun çıkış sebeplerini masaya yatırmaya davet ediyoruz dikkat ederseniz" dedi.
BİZ HİÇ BİRİMİZ ÇAKI TAŞIMIYORUZ

Kırıcı, Türkiye'de hali hazırda elli dokuz tane siyasal parti olamasına rağmen sadece DTP'nin Kürt sorunu ile ilgili çözümleri cesaretle dile getirdiğini, ancak Kürt sorununun ne olduğunu kendilerine siyasilerin değil, savcıların sorduğunu ifade etti. Kırıcı, "Biz hiç birimiz çakı taşımıyoruz. Her on sözcüğümüzde demokrasi, eşitlik, kardeşlik, barış, hak ve özgürlüklerden bahseden söylemlerimiz vardır, beyanlarımız vardır. Ancak her ne hikmetse bunların hiçbiri duyulmuyor, edilmiyor, sanki olayın tek müsebbibi DTP imiş gibi DTP bunu söylerse herşey çözülür" dedi.

BU BİZİM GERÇEĞİMİZ

AKP'nin ve diğer siyasal partilerin DTP yaklaşımlarını eleştiren Kırıcı, "Benim il başkanımın oğlu dağda, bu benim gerçeğim. Benim eşimin erkek kardeşi de dağda vurulmuş. Ben şimdi eşimi mi boşayayım? Ne istiyorsunuz? Kaç metre mesafe koyayım? Bu bizim gerçeğimiz. Siz bu gerçeği görmediğiniz sürece, biz bu gerçeği görmediğimiz sürece, biz bu hakikatleri konuşmadığımız sürece cesaretle, ülkemize, demokrasimize katkıda bulunduğumuzu düşünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kırıcı, 2007'de Bingöl'de düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan 'a 'Sayın' diye hitap ettiği için gözaltına alınmıştı.