BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

PKK bayrağına izin var Türk bayrağına yok!

CHP Milletvekili Dilek Yılmaz, Türk bayrağı ile sokağa çıkan insanların polis dayağı yediğini, Pkk bayrağı taşıyanlara ise bir şey olmadığını iddia etti.

Abone ol

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Türk bayraklarıyla sokağa çıkan insanların polis dayağı ile karşılaştığını, PKK bayrakları çıkanların hiçbir müdahaleye maruz kalmadığını savundu.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Uşak'ta Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup gencin ''hukuk dışı Ergenekon mütalaasını'' protesto etmek amacıyla, ellerinde flama ve Atatürk posterleriyle basın açıklaması yapmak istediklerini ancak polisin buna izin vermediğini söyledi. Gruptaki bazı gençlerin polis tarafından dövüldüğünü ileri süren Yılmaz, ''Vatandaşlarımız sahip çıkmasaydı belki olaylar daha ileri gidecekti'' dedi.

Daha önce de bu tür olaylarla karşılaşıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

ATATÜRK FLAMALARIYLA ÇIKANLAR BİBER GAZIYLA KARŞILAŞIYOR

''Atatürk flamalarıyla, Türk bayraklarıyla sokağa çıkan insanlar biber gazları ve polis dayağı ile karşılaştı. Ancak, PKK bayrakları ile Abdullah Öcalan posterleriyle çıkan insanlar hiçbir müdahaleye maruz kalmadılar.

ÖCALAN POSTERİYLE SOKAKLARA ÇIKANLAR CEZA ALMIYOR

PKK'nın bir terör örgütü olduğu, posteri açılan Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış bir hükümlü olduğu herkes tarafından bilinmekteyken, ne yazık ki bunlarla ilgili bir işlem yapılmamıştır. Ama bizim genç arkadaşlarımıza saldırılarda bulunuldu.

Anlaşılıyor ki hükümetin bundan sonraki yaklaşım biçimi, (Eğer siz Türk bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle çıkarsanız siz yasa dışı bir eylem yapmış olacaksınız. Ama PKK'nın bayraklarıyla, Abdullah Öcalan'ın posterleriyle çıkarsanız herhangi bir müdahaleyle karşılaşmayacaksınız.)''

YARGI PAKETİNE GÖRE ÖZERKLİK VE FEDERASYON İSTEMİ SERBEST 

Yılmaz, 4. yargı paketinden de benzer düzenlemelerin olduğunu savundu. Pakette Terörle Mücadele Yasası'nın bazı maddelerinin değiştirilmesinin öngörüldüğünü belirten Yılmaz, ''Buna göre, PKK terör örgütünün silahlı halk ayaklanmasına çağrı yapan propaganda yasak ancak özerklik, federasyon ya da bir başka konuda propaganda ve bildirileri serbest'' dedi.

Söz konusu pakette TCK'da da değişiklik planlandığını kaydeden Yılmaz, terör örgütü PKK'nın elebaşının ''yakın ve açık tehdit'' olmaktan çıkarıldığını söyledi.

LAİK SİSTEME AYKIRI HER TÜRLÜ EĞİTİM YAPILABİLECEK 

Başka bir değişiklikle kanuna aykırı eğitim kurumlarını açan ve işletenlerle ilgili verilen cezanın ortadan kaldırıldığını anlatan Yılmaz, ''Bu maddenin ortadan kaldırılmasıyla laik eğitim sistemine aykırı her türlü eğitim yapılabilecek. Bu sefer çarşaf dahi serbest hale gelecek. Terör örgütü PKK'nın istediği dilde eğitim veren okulların açılmasının da yolu açılmış olacak'' diye konuştu.

PKK MEŞRULAŞTIRILMAK İSTENİYOR 

Terör örgütü PKK'nın meşrulaştırılmak istendiğini savunan Yılmaz, ''PKK terör örgütünü muhatap olarak kabul ederseniz, Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde PKK'yı 'savaşan taraf' olarak göstermiş olursunuz. O zaman uluslararası örgütlerin ülkemize müdahalenin yolunu açmış oluyorsunuz. Bu da en tehlikeli şeylerden bir tanesi. Ülke egemenliğiniz tartışılır hale geliyor'' ifadelerini kullandı.