BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  DÜNYA

PKK Barzani'nin partisini bastı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, KDP'nin Suriye'deki bürosuna (KDP-S) baskın düzenledi.

Abone ol

Büro tamamen tahrip edilirken, KDP-S Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo gözaltına alındı. Öte yandan terör örgütü PYD/ PKK, Peşmerge ile iş birliği yaptığı için 24 ENKS üyesini alıkoydu.

PKK'dan Kuzey Irak'taki Sincar'ı boşaltmasını isteyen Barzani ile Kandil arasında ipler koptu. Dünkü silahlı çatışmadan sonra bu kez de Barzani'nin partisi saldırıya uğradı.

Terör örgütünün Sincar'daki kolu Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Mesut Barzani'ye bağlı peşmergelerle girdikleri çatışmada yedi mensuplarının öldüğünü, karşı taraftan da 20 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı,

KDP'ye yakın Rudaw'ın haberine göre , Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, Rojava’nın Efrin kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından alıkonuldu.

EVİNDEN ALINDI

KDP-S’den bu sabah yapılan açıklamada, “Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, bu sabah saat 3.00 sıralarında PYD asayişi tarafından evinden zorla alınıp götürüldü. KDP-S Bulbul İlçe Kurulu üyesi Adnan İbrahim Çapo da aynı şekilde evinden alındı” denildi.

Açıklamada, “PYD’nin üyelerine yönelik baskı ve tutuklamalarının devam ettiği ancak bu baskıların kendilerini yıldıramayacağı” dile getirildi. KDP-S, tutuklanan üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını ve bu yöndeki baskıların son bulmasını istedi.

PEŞMERGE YANLISI 24 KİŞİYİ TUTUKLADILAR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD/ PKK, Suriye'nin kuzeyinde Haseke iline bağlı Derbesiyye, Kamışlı, Tel Temr ve Kerki Leki ile Halep'e bağlı Ayn el-Arab ve Afrin'de ENKS üyesi 24 kişiyi tutukladı.

Terör örgütünün ENKS üyelerini "Peşmerge ile iş birliği yaptıkları"nı gerekçe göstererek hedef aldığı belirtildi. Alıkonulan kişiler arasında ENKS'ye üye Suriye Kürdistan Demokrat Partsi (S-KDP) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo da bulunuyor.

SİNCAR GERİLİMİ

KDP ile PYD arasında bir süredir Şengal'deki PKK varlığı konusunda sert tartışmalar yaşanıyordu. Dün Peşmerge ile PYD'liler arasında da çatışma olmuştu.

Peşmerge ve PKK Sincar'da çatıştı ölü ve yaralılar var