BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen ataması müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda konuştu. Çoşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan 16 Nisan referandumu için gençleri uyardı.

Abone ol

HAK-İŞ 6. Uluslararası Kadın Buluşması'nda büyük kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi verdi. Erdoğan Ağustos ayından sonra öğretmenlere yönelik açılan 20 bin kadroya 10 bin ilavenin yapılacağını söyledi.

16 Nisan referandumunda iki kesime çok güvendiğinin altını çizen Erdoğan, "Rahat olun devletin ve siyasetin zayıf şekilde inşa edilmiş yapısı içinden kendilerine gizli iktidar devşirenlerin sonu geliyor. İki kesime çok güveniyorum. Birisi gençlerimiz diğeri kadınlarımız. 18-25 yaş arasında milyonlarca gencimiz var. Tarihi fırsatı yakalayarak aman ha o günü kaçırmayalım." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

BUNU KİMSE ÖRNEK GÖSTEREMEZ

Din adına ve cinsiyet üzerinden insaları ayrıma tutmak cehaletle izah edilebilir. Kadınların kıyafeti ile değil kafalarının içindeki fikirler ile değerlendirmesini söyledik. Başı açık ve kapalı ayrımı yapmadık. Böyle davrananların karşısına dikildik. Tek bir hanımefendiye kılığından, kıyafetinden, başının açık ya da kapalı olmasından dolayı tavır içine girdiğimi kimse söyleyemez böyle bir örnek gösteremez. Kadınları birikimleri ile değil şekilleri ile değerlendirmek bu kardeşlerimize yapılabilecek en büyük hakarettir. Sizler ikna odalarında kızlarımızın ne hale getirildiğini, okulların kapılarından döndürüldüklerini iyi bilirsiniz.

"ALAVERE DALAVERE DEĞİL ÇIKSIN MERTÇE SÖYLESİN"

Hala aynı çarpık zihniyetin artıkları ile karşılaşıyoruz bunlar hala mevcut. geçtiğimiz günlerde medya kuruluşunda TSK'da başörtülü kadınların çalıştırılmasını sinsice eleştiren haber çıktı. Hani rahatsız olmuyordunuz? Bazı kafalar hala köhne alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Biz başı açık veya kapalı hiçbir hanım kardeşimizin çifte standarta maruz kalmasına rıza göstermedik. Demokrasinin, özgürlüklerin ayrım olmaksızın 80 milyonun hakkı olduğunu herkes kabullenecek. Barış devletini konuşuyorsak o zaman kimse kusura bakmasın bu ülkede herkes istediği gibi giyinir, inancını yaşar buna kimse müdahale edemez. Ben vatandaşlarımın arasında ayrımı kabul edemem gereği neyse yaparım. Bunu kabullenemeyen varsa alavare dalavere değil mertçe yiğitçe çıksın ortaya söylesin.

"BİRİSİ ÇIKMIŞ 'HAYIR' DİYOR"

Şimdi diyorlar ki gençlerimiz için evet. Birisi çıkmış gençlerimiz için hayır diyor. Allah allah bu nasıl iş? Gençlerimiz için hayır. Bunu Kandil'deki diyor.Bunu aklım alıyor der. 13,14,15,16,17,18 yaşındaki gençleri kandırarark bunlar Kandil'e kaçırmadılar mı, ellerine silah vermek suretiyle bunlar vatandaşımı öldürmediler mi? 16 Nisan bu tezgahı bozma günüdür. Şimdi kusura bakmayın 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkını getiren biziz. Kimse kimseyi aldatmasın. Seçilmeyi niçin kabul etmiyorsun? Gençlik 15 Temmuz'da kendini ispat etti. Gençlerimiz 15 Temmuz'da göğsünü bombalara siper etti.

"16 NİSAN'DA İKİ KESİME ÇOK GÜVENİYORUM"

2053, 2071 hedeflerimi dediğim zaman birileri dalga geçti. Biz yarınları konuşacağız. Biz torunlarımız için konuşacağımız sadece evlatlarımızı değil. Lider ülkeyi inşa edeceksek onun projelerini şimdeden yapmalıyız. Ülkemiz üzerinde siyasi ve beşeri haritaların yeniden çizildiği bir ortamda biz bu meselelerle meşgul olamayız. Bugün her kim hayat biçimi tartışması açıyorsa sebebi kendi hayat biçimleri dışındaki tahammülsüzlüklerini gizlemektir. Rahat olun devletin ve siyasetin zayıf şekilde inşa edilmiş yapısı içinden kendilerine gizli iktidar devşirenlerin sonu geliyor. İki kesime çok güveniyorum. Birisi gençlerimiz diğeri kadınlarımız. 18-25 yaş arasında milyonlarca gencimiz var. Tarihi fırsatı yakalayarak aman ha o günü kaçırmayalım. Gençler kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 16 Nisan'da geleceğimize sahip çıkmaya hazır mıyız?

"ZAVALLININ TA KENDİSİDİR"

Kadına şiddet uygulayan kimse zavallının ta kendisidir. Sırf kendi üstünlüğünü göstermek için kadına el kaldıranların durumu cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri toprağa gömmekten farklı değildir. Kadına kurumsal güvence sağlamanın yolu aileyi güçlü tutmaktan geçiyor. Aile kurumu kadının önünü kapatan değil işini kolaylaştıran işleve sahiptir.

Marmaris'te şahsımı yok etmeye gelen teröristler kadınların arasında bulunduğu polislerimize saldırdılar. İKi polisimiz şehit düştü.İnşallah bundan sonra kadınlarımızla omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde kadınlar giderek iş hayatında yer almaya başlıyorlar. Çalışmak isteyen herkes için yeni iş alanları oluşturmak bizlerin görevidir. İstihdam seferberliğinin başlamasına öncülük ettim. Bu yıl en azından 1 ila 1.5 milyon istihdam hedefine ulaşmamız gerektiğini ifade ettim. Bu seferberlikten en büyük faydayı görecek olan kadınlarımız geliyor. Özel teşvikler de getiriyoruz.Talimatların sorumlu arkadaşlara verildiğini ifade ettiler. Hazırlıklar yapılıyor. Unutmayın 16 Nisan'dan sonra yeni dönem başlayacak. yeni dönemin şartlarına göre konular ele alınacaktır.

ÖĞRETMENLER İÇİN 10 BİN KADRO İLAVE EDİLECEK

Öğretmenlere yönelik 20 bin kadro açıldı bunun adımı atıldı. Ağustos'tan sonra 10 bin ilave edilecek. İşçiler noktasında taşeronlar noktasında Başbakan'ın ifade ettiği gibi talimatları verdim dedi takip edeceğiz.

"ONLAR ÇUKUR EŞMEKLE MEŞGUL..."

Şu anda Cumhurbaşkanıyım, 2019'un Ağustosu'na kadar Cumhurbaşkanıyım. Hükümet 2019'un Kasımı'na kadar zaten hükümet. Şu anda bu süreç bu şekilde zaten devam edecek. Bizim bazı şeyler için telaşımız yok ama biz bir sistem değişikliğiyle ülkemize sıçrama yaptırtalım istiyoruz. Biz şu 14 sene içerisinde ne tür engellerle karşılaştığımızı gayet iyi biliyoruz. Ama diğerlerinin böyle bir durumu oldu mu? Yok. Onların dikili ağacı yok bu ülkede. Onlar çukur eşmekle meşgul, onlar yer altına konaklama yerleri yapmakla meşgul, onlar Hakkari'ye gidip başkalarının paçavralarıyla miting yapmakla meşgul, biz ise bayrağımızla yürümekle meşgulüz