BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Piyango biletlerni hala satılıyor

Mill Piyango idaresi uyarmasına rağmen, satışlar hala sürüyor. İdare, biletlerin 13'ten itibaren satılmamasını istedi.

Abone ol

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nin, bugün saat 13.00'te başlamasına rağmen satışlar akşama kadar sürdü. Piyango bayileri, kendilerine bu konuda uyarı yapılmadığını söyledi.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü, tüm şubelerine 25 Aralık'ta gönderdiği yazıyla Yılbaşı Çekilişi'nin 31 Aralık Perşembe günü saat 13.00'te başlayacağını bildirdi. Konak Şube Müdürü Reşat Sivri de bayileri bu konuda bilgilendirdiklerini belirterek, “Çekilişin başladığı andan itibaren satışı uygun değildir. Çünkü, çekilen numaralarla ilgili bilgi edinen kötü niyetli kişiler, ikramiye çıkan bu biletleri ayırıp, satış yapabilir.

Bu nedenle vatandaşları da saat 13.00'ten sonra bilet almamalarını konusunda uyarıyorum. Büyük ikramiye ve amortiler gece geç saatlerde çekilecek. Ancak, ara ikramiyeler için böyle bir risk var” dedi. Ancak bu uyarıya rağmen akşam saatlerinde satışların devam ettiği görüldü.

Piyango satıcıları, ellerinde kalan biletleri tüketmek için çaba sarfederken, kendilerine bu konuda uyarı yapılmadığını, çekilişlerin ardından çıkan şanslı numaraların dışarı sızmasının mümkün olmadığını, bu nedenle satışların uygun olduğunu savundu. Şanslarını son güne bırakan vatandaşlar da, talih kuşunun kendilerine gülmesi için peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.