BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Pislik ve sefalet dizboyu

Güney Asya ülkesi Bangladeş'te temiz su bulmak, çok sayıdaki akarsuya rağmen büyük bir sorun oluşturuyor.

Abone ol

Özellikle köylerde yaşayanlar içme ve kullanma suyunu oldukça sağlıksız ve ilkel şartlarda temin ediyor. Bir ya da birkaç ailenin kullandığı ortak göletlerin etrafı korumasız, dolayısıyla bu gölcüklerden hem hayvanlar hem de insanlar faydalanıyor.

Büyükbaş hayvanların girdiği, su içtiği gölette ördeklerin yanında çocuklar da yüzüyor. Banyo ihtiyacını göletten giderenlere, abdest alanlara ve hatta diş fırçasını gölete daldırıp dişlerini fırçalayan insanlara da rastlamak mümkün. Üstelik bu gölet, içme suyu kaynağı olarak da kullanılıyor.

AÇIK ALANDA SİNEKLERİN CİRİT ATTIĞI ETLER SATILIYOR

Temiz su konusundaki sorun, alışveriş ve yemek kültüründe de kendisini gösteriyor. Genel olarak Muson ikliminin görüldüğü, metre kareye 1270-5080 milimetre yağış düşen, haziran ve ekimde etkili Muson yağmurlarıyla nem oranının yüzde 98'i bulduğu ülkede, pazar yerlerinde temizlik ve hijyene özen gösterilmiyor.

Hissedilen hava sıcaklığının nemin etkisiyle 30 dereceyi bulduğu bu dönemde, başkent Dakka'daki pazar yerlerinde etler açık havada, buz ve benzeri hiçbir tedbir alınmaksızın satışa sunuluyor. Sıcak ve çevre şartlarının etkisiyle etlerin üzeri sinek kaynıyor. Satıcılar, üzerinde sineklerin cirit attığı etleri beğeniye sunuyor.