BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Pilot Binbaşı O.K. MİT'de 'darbe' dedi mi?

15 Temmuz günü MİT'e giderek ihbarda bulunan pilot Binbaşı O.K.'nin ortaya çıkan ifadesi kafaları karıştırdı.

Abone ol

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında "O.K. MİT’de ‘darbe’ dedi mi?" diye sordu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kaçırılacağı ihabarını yapan O.K.'nin 20 Mayıs'ta Yeni Şafak'ta çıkan ifadesi şaşırttı.

O.K.'nin ifadesinde "Ben de büyük bir faaliyet olabileceğini hatta darbe faaliyeti olabileceğini söyledim" diyor. Görüldüğü üzere Binbaşı O.K., sadece MİT Müsteşarı'nın kaçırılması değil darbe ihbarı da yapmış.

HAKAN FİDAN GENELKURMAY'DA SADECE KAÇIRILMA PLANINDAN MI BAHSETTİ?

MİT Müsteşarı, bu ihbar üzerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmeye gittiğinde ise bir darbe değil, Kara Havacılık Komutanlığı’ndan kaldırılacak helikopterle kendisinin kaçırılması planından söz etmişti. Akar da ilk anda buna yönelik emirler yayınlamıştı. Hatta Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ı Kara Havacılık Okulu’na gönderdi.

Orgeneral Çolak ifadesinde görevini “Sayın Komutandan aldığım görev bir darbe girişimine yönelik duyum değil, sadece izinsiz uçuşa müdahale ile ilgilidir” şeklinde anlatmıştı.

Ortaya çıkan bu çelişkili durum beraberinde yeni soruları getirdi. "Binbaşı O.K., MİT’e gittiğinde “darbe uyarısı” yaptı mı?" diye soran Nedim Şener yazısına böyle devam etti:

İFADE NEDEN İDDİANAMEYE KONMADI

"Bilindiği kadarıyla MİT o görüşmeyi kayıt altına aldı yani bu sorunun cevabını bulmak kolay. Yakında bir netliğe kavuşur. İkincisi 11 Ağustos 2016 günü Binbaşı O.K.’nın ifadesini kim aldı ve eğer bu resmi bir ifade ise neden hiçbir dosyaya ve iddianameye konmadı? Bu ifadeyi 11 Ağustos 2016’da alanlar yayınlanması için neden 20 Mayıs 2017’yi bekledi? Nasıl bir hesapları var bilmiyorum ama birileri bir şeyleri gizliyor ve 15 Temmuz üzerinden kişisel hesaplarını görüyor. Bakalım yakında kokusu çıkar."