BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

İsrafil Kurtcephe kimdir kasetteki görüntüleri

ANTALYA'da günün en flaş FETÖ gözaltısı oldu ve kaseti olan İsrafil Kurtcephe gözaltına alındı. Peki kimdir Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe , bir kadınla olan kaset görüntülerinde ne vardı?

Abone ol

ANTALYA'dan günün en bomba gözaltısı haberi geldi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe hakkında , FETÖ soruştarmasında gözaltı kararı çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan operasyonda, Antalya Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesince alınan arama kararıyla, polis ekipleri eski Rektör Kurtcephe'nin evine gitti. İsrafil Kurtcephe'yi FETÖ'nün kaset şantajıyla kontrol altına aldığı iddia edilmişti. O kaset de medyaya düşmüştü.

İsrafil Kurtcephe, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince evinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Kurtcephe, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kurtcephe'nin evinde detaylı arama yapıldığı belirtildi. Ağustos 2008 ile Kasım 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yapan Kurtcephe, o dönem hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Akdeniz Üniversitesi rektörü olduğu dönemde FETÖ İsrafil Kurtcephe'yi kayda aldığı bir kasetle şantaj yaparak kontrolüne almıştı. İddiaya göre Paralel Yapı, 2008 yılında göreve gelen Rektör Kurtcephe’nin zaaflarını öğrendikten sonra kadro karşılığında birlikte olduğu bir bayanla görüntülerini kaydetti. Rektörün ahlaksız kaçamağının 2009 yılında kaydedilmesinden sonra Akdeniz Üniversitesi’nde büyük bir tasfiye süreci başladı ve yüzlerce kadro Paralel Yapı’yla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerce dolduruldu.

280 kadronun tamamı Paralel’e

Kaset kaydının yapıldığı 2009 yılından sonra Rektör, Üniversite Genel Sekreterliği başta olmak üzere, İşletme Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Dekanlıklarını Paralel Yapı’ya teslim etmek zorunda kaldı. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde açılan 280 kadronun tamamının Paralel Yapı’ya verildiği tespit edildi. Prof. Dr. Ömer Geçici’ tarafından verildiği iddia edilen kadronun; 40’ı profesörlük, 120’si yardımcı doçentlik, 120’si de doçentlik kadrosundan oluşuyor.

Rektör İmam’a biat etti

2009 yılında kaydedilen görüntülerden sonra Rektör İsrafil Kurtcephe’nin, “Tahsin” Kod aldı il İmamları Ahmet Çiçek ile “Tarık” Kod adlı Hasan Şen’in talimatları doğrultusunda, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. İbrahim Güngör’ü getirdi. Göreve gelen Güngör ilk iş olarak eski kadroyu birer birer tasfiye ederek, yerine Paralel’den onlarca isim getirdi. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Zafer Sarı, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, İletişim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Bilal Arık, Alanya Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk’ü, (şuanda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde görevli) getirdi. Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı’na Prof. Ömer Geçici, tıpla hiçbir ilişkisi olmayan Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol ise Tıbbi Genetik ve Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’na getirildi.