BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.431,99
HABER /  EKONOMİ

Pfizer Türkiyede işçi atacak mı?

İlaç devi Pfizer krizle sallandıya girdi, işçi çıkarma kararı aldı. Peki Türkiye'de de işten çıkarma olacak mı? Kurumdan açıklama geldi.

Abone ol ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın Türkiye birimi, bugün açıklanan işten çıkarma kararının, şirketin Türkiye'deki operasyonlarını kapsamadığını bildirdi.

Pfizer Türkiye'den yapılan açıklamada, şirketin, yeni araştırma vizyonu doğrultusunda, henüz çare bulunmamış 6 önemli tedavi alanına (kanser, alzheimer, şizofreni, ağrı, iltihap, şeker hastalığı) odaklanma kararı aldığı, bu karar sonrasında iş gücünü öncelik verdiği araştırma alanlarına göre yeniden yapılandırma çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Pfizer'ın, ABD'deki araştırma alanlarının daraltılmasına yönelik bu tasarrufunun, şirketin Türkiye'deki operasyonlarını kapsamadığı belirtilen açıklamada, ''Türkiye'de 1957 yılında 58 kişi ile faaliyete başlayan Pfizer Türkiye, bugün yaklaşık bin 400'ün üzerinde çalışanıyla uluslararası birikim ve deneyimini ülkemizin hizmetine kesintisiz olarak sunmakta ve 50 yılı aşkın süredir daha sağlıklı bir Türkiye için çalışmaktadır'' denildi.

Pfizer'un sözcüsü Kristen Neese, bugün yaptığı açıklamada, şirketin araştırma alanlarının daraltılarak bu alanlarda çalışan 800 kişinin işten çıkarılacağını bildirmişti.