BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Peşmerge ile ortak operasyon olur mu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunda değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göre masaya sorunu çözmek için oturulacaksa çözülür.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, “Ne oldu da fırsattan intikama geldin” diyerek eleştiren Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için CHP’nin ortaya attığı, “TBMM’de komisyon ve akil adamlar heyeti” önerilerini yineledi.

BARZANİ'Yİ YAŞATMAZLAR

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, Kuzey Irak yönetimiyle görüşmeleri sonrasında peşmergelerle operasyon yapılabileceği yönündeki açıklamalarına, “Kimse öyle bir hayale kapılmasın. Barzani’yi orada yaşatmazlar“ karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’ndeki makamında, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ile Milliyet yazarları Mehmet Tezkan ve Derya Sazak’ın sorularını yanıtladı.

ÇİÇEK'İ ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı terör konusuna el koysun” çağrısına Çiçek’in verdiği “Ben yasama organının başındayım. İcranın yerine geçmem mümkün değil” yanıtını eleştirdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Elbette biz sana ‘yürütme organının görevlerini üstlen’ demiyoruz. Türkiye’nin en hayati sorunu. İktidarın değil Türkiye’nin sorunu olduğu için ‘çözüm yeri parlamentodur’ diyoruz. Oraya, MHP de BDP de CHP de AKP de katılıp katkı vermek zorundadır, bu sorunun çözümü için. Daha kendisinin yasama organının işlevleri konusunda kafası netleşmiş değil, ben öyle algılıyorum. Yeri gelince biz şunu söylüyoruz: ‘Efendim, bu meclis Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı yapan Meclistir.’ Öyle diyoruz. Eee, şimdi 30-35 yıllık ciddi bir sorun nasıl çözülmez. Biz Ergene Nehri’nin kirliliği ile ilgili araştırma komisyonu kuruyoruz, çevre ile ilgili Meclis komisyon kuruyor, terörle ilgili kurmak için önümüzde bir engel mi var? Hayır, hiçbir engel yok. O zaman Ergene Nehri’nin kirliliği de yürütme organının işidir. Meclis Başkanı’nın bunları bilmesi lazım. Cemil bey, ‘bu benim parlamentodaki son dönemim’ diyor. Son dönemi ise parlamentoda kalıcı bazı çalışmalara imza atması lazım.”

OTURURSAK ÇÖZÜLÜR

CHP’nin “TBMM’de komisyon ve akil adamlar heyeti” önerilerinin sağlıklı çözüm önerileri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şu değerlendirmede bulundu: “Yok ‘Vay efendim, Meclis niye toplansın, Meclis buna niye baksın. Ya da bu çözüm çözüm değildir’ diyorlar. Bir bakın bakalım çözüm mü değil mi? Ben samimi söylüyorum, masaya sorunu çözmek üzere oturacaksak, bu sorunu çözeriz. Çözülür bu sorun ama, parlamentonun iradesini bir tarafa bırakıp ya da sadece AKP ‘Ben bildiğimi okurum, bildiğimi yaparım’ dersen bu sorun çözülmez. Kendi yaptıkları meydanda. Nereden nereye savrulduk.