BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kaddafi şimdi nereye gömülecek?

Otopsisi yapılamya başlanan Muammer Kaddafi'nin nereye gömüleceği belirsizliğini koruyor

Abone ol

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin cesedinin ne zaman ve nereye defnedileceği sorun olmaya başladı. Kaddafa aşireti cenazenin kendilerine verilmesini istiyor.

Geçici Milli Konsey üyeleri, Kaddafi'nin, birkaç gün sonra toprağa verileceğini duyurdu. Konseyin Maliye Bakanı Ali Tarhuni, cesedin morgda tutulduğunu açıkladı. Kaddafi'nin mensubu olduğu Kaddafa aşireti ise cenazenin kendilerine verilmesini istiyor.
Ceset, Kaddafi güçlerinin aylarca kuşatma altında tuttuğu ancak düşüremediği Misrata'daki Afrika pazarında daha önce et saklamak için kullanılan bir soğuk hava deposunda tutuluyor. Cesedi görmek isteyen Libyalılar, deponun önünde ve sitenin dışında kuyruklar oluşturuyor.

AŞİRET ÜYELERİNE VERİLECEK


Tarhuni, nereye defnedileceği ve nasıl öldürüldüğü netlik kazanıncaya kadar devrik liderin cenazesinin burada bekletileceğini kaydetti. GMK sözcülerinden Abdülmecid Milecta, cesedin Kaddafa aşireti üyelerine teslim edilebileceğini ve Kaddafi'nin gizli bir yerde defninin sorumluluğunun da aşiret üyelerine verileceğini söyledi.

OTOPSİSİ SABAH BİTECEK

Bu arada Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) yetkilileri, Kaddafi'nin otopsisinin yapılmaya başladığını, Kaddafi dahil, üç kişiye otopsi yapılacağını ve otopsilerin tamamlanmasının sabah saatlerini bulacağını bildirdi.