BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Pes dedirtecek yolsuzluk

Devlet tarafından görme engelli sporcular için ödenen harcırahları mutemetler ceplerine indirmiş.

Abone ol

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 'Bu kadarına da pes' dedirtecek türden bir skandalla çalkalandı. Gencecik, hem de görme engelli sporcuların 3-5 kuruş harcırahlarının sahte belgelerle mutemetlerin hesabına geçmesi raporlarla tespit edildi; S.Güngör ve S.K.Bilecenoğlu için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Hayrete düşürdüler

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), skandallar ülkesi haline gelen Türkiye'yi bile şaşırtacak türden bir yolsuzluk olayı ile sarsıldı... Görme Engelliler Federasyonu tarafından görevlendirilen mutemetler; Sement Güngör ve S.Kemali Bilecenoğlu'nun, devlet tarafından görme engelli sporcular için ödenen harcırahların bir bölümünü ceplerine indirmeleri herkesi hayretler içerisinde bıraktı...

Mehmet Atalay sevk etti

ANKARA (17-10.01.2003), İzmir (21-23.02.2003), Denizli (01-02.03.2003), Kayseri (14-16.03.2003) ve Antalya'da (09-13.05.2003) yaptığı organizasyonlar için mutemet atanan Sement Güngör ile S.Kemali Bilecenoğlu'nun yaptığı vurgun, GSGM'ye gelen ihbar mektupları ile ortaya çıktı. Para alamayan ya da eksik ödeme yapılan sporcuların şikayeti, Genel Müdür Mehmet Atalay'ı harekete geçirdi; olay Teftiş Kurulu'na sevk edildi.

Çelik vurgunu belgeledi

BAŞMÜFETTİŞ Nesim Çelik'in yaptığı incelemeler acı gerçeği resmi olarak gözler önüne serdi. Görme engellerine rağmen yılmadan çalışıp, hayat ağacına spor dalı aracılığıyla sıkı sıkıya sarılan gençlerin hakkı olan tam 6 milyar 526 milyon, 750 bin TL'nin iki mutemetin cebine girdiği raporlara yansıdı. Üstelik evraklar Federasyon Genel Sekreteri Orhan Zinciroğlu tarafından da imzalanmıştı.

Yöneticiler de işin içinde

İKİ mutemet hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunulmuş ve cezalandırılmaları için gerekli adımlar atılmıştı. Ancak skandalın boyutu iki mutemetle de sınırlı değildi. İncelemeler sonunda organizasyonlara katılmayan sporcular ve refakatçileri adına yine sahte belgeler düzenlendiği ortaya çıktı. Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü idarecisi Murat Yılmaz'ın da sporcu Tekin Müştü adına katılmadığı bir yarış ücret tahakkuk ettirdiği ortaya çıktı.

Zinciroğlu'na kınama

GSGM olaya el koyup, yeni bir genelge ile harcırahların banka üzerinden ödenmesini uygulamaya koydu. Teftiş Kurulu, iki mutemetin 'Devlet Memurluğundan çıkarma' ile cezalandırılması gerektiğini belirtip, sicilleri temiz olduğu için 'Kademe ilerlemelerinin durdurulması' ile cezalandırılmalarının yeterli olacağını vurguladı. Genel Sekreter Zinciroğlu için ise yeterli inceleme ve kontrol yapmadığı için kınama cezası teklif etti.

Kaynak: Akşam