BIST 10.056
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.423,78
HABER /  POLİTİKA

Pervin Buldan'ın bilinmeyen dramı

Pervin Buldan'ı İmralı seferleri ile bugünlerde biliyoruz. Oysa onun hayatında büyük bir dram var. Kocasını kaybettiği gece bebeği dünyaya geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Bugün onu yazmıştı Can Dündar... Onu ve hayatının baharında kaybettiği eşini... Eşinin öldürüldüğü gün doğan kızı Zelal'i... Ve Zelal'in hiç doğum gününü kutlamadığını...


HAYATINDAKİ EN ACI GECE

33 yaşındaydı Savaş...  Uzunca bir süredir tehditler alıyordu.
Çevreden sürekli faili meçhul haberleri geliyordu.
Diken üstündeydi.
5 yıllık eşi, 3 yaşındaki oğlunun ardından, kızına 8 aylık gebeydi. O da sürekli tedirgindi.

Bir gece eşine, eve geç geleceğini söyledi Savaş...
Bir otele gitti. Oradayken bir grup silahlı adam geldi. Savaş’ı zorla arabaya bindirip götürdüler.

Eşi, sabaha karşı onun yatakta olmadığını fark edince panik halinde oteli aradı.
Kocanızı zorla götürdüler” cevabını aldı.
Oraya yığılıp kaldı.
Ayıldığında hastanedeydi.

Gözünü açar açmaz, “Savaş nerede diye sordu.
Kızını doğurduğu saatlerde, eşinin cesedinin Bolu’da bulunduğunu sonradan öğrendi.
Bir cana kavuştuğu an, diğerini yitirmişti.

Günlerden 4 Haziran’dı.
O günden sonra kızının yaşgününü hiç kutlamadı.

Can Dündar'ın yazısını okumak için

Eşi öldürüldükten sonra kendini barış için yollara vurmuş bir kadının hikayesini kelime sayısı sınırlı bir köşede öyle güzel anlatmıştı ki, Pervin Buldan o yazıyı okuduğunda hissettiklerini İnternethaber'e anlattı.

KIZIM DOĞDUĞU GÜN BABASI ÖLDÜRÜLDÜ

"Duygulanmamak elde değil, sonuçta çok genç yaşta eşimi kaybettim. Kızım doğduğu gün babası öldürüldü. Bunlar benim yaşadığım ve hayatım boyunca unutamadığım anlar ve olaylar.

Okurken bir kez daha o yıllara döndüm. O yıllarda yaşanan faili meçhulleri, yitirilen canları, kaybettiğimiz insanları, eşlerimizi, çozuklarımızı, kaybettiğimiz insanları... O günler gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti, gitti."

DOĞUM GÜNÜNÜ HİÇ KUTLAMIYOR

"Kızımın babasız büyümesi, doğum gününü hiçbir zaman kutlamaması, doğum günlerinde mezarlığa gidilmesi, bunlar benim hayatımda unutamayacağım zamanlardı. Ama bugün bir sürece girdik.

Benim mücadelem aslında, bu yitirilen canları, kaybettiğimiz insanları geri getirmek değil, onları yitirdik, onlar beynimizde yüreğimizde yaşayacaklar zaten geri getirmek mümkün değil. Ama en azından bir o kadar insanımızı yitirmemek için, çocukların yetim kalmaması için bu mücadeleyi veriyoruz. Çünkü savaş hep bizden bir şeyler aldı götürdü, ama barış bir şeyler getirecek."

CAN DÜNDAR'I ARAYACAĞIM

"Yazı beni çok etkiledi, Can Dündar'ı birazdan arayıp teşekkür edeceğim. Beni o yıllara götürdü ama benim mücadelemi de çok güzel anlatmış. Zelal doğum gününü kutlayamaz çünkü o gün babasının ölüm yıl dönümü. Doğum gününü hiçbir zaman kutlayamayacak."