BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  SEÇİM

Perinçek'ten son sekiz saat uyarısı

Ergenekon sanığı Doğu Perinçek, CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili tartışmalara katıldı.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına tepki gösteren Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi uyararak "Şu anda 3 Temmuz 2014 günü sabahında saat dokuz ise, sekiz saatimiz var." diye yazdı.

İhsanoğlu'nun adaylığı ulusalcı kesimde huzursuzluğa yol açtı. İhsanoğlu'nu aday gösteren Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Perinçek'in hedefteydi. Perinçek'e göre iki lider Erdoğan'ı Çankaya'ya taşıyor.

Aydınlık gazetesindeki yazısında Perinçek, Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı yarışında İhsanoğlu'ndan çok daha önde olduğunu iddia etti ve Sonar'ın anket sonuçlarını gösterdi.

"20 milletvekili, sekiz saat içinde Cumhuriyetin adayını gösterirse, Çankaya Cumhuriyetin Çankayası olacaktır." diyen Perinçek, söz konusu adayları ilginç benzetmelerle anlattı:

EMİNE ÜLKER TARHAN'A CUMHURİYETİN ARSLANI BENETMESİ

"Tilkinin önüne tavuk atılmaktadır. Ancak bir de arslan var. Cumhuriyetin arslanı! O kafese tıkılmıştır. Plana göre, seçim arslansız yapılacak. Cumhuriyetin ve vatanın adayı olmayacak. Şu anda 3 Temmuz 2014 günü sabahında saat dokuz ise, sekiz saatimiz var."

Emine Ülker Tarhan'a övgüler yağdıran Perinçek, köşesinde Erdoğan'ı devirmek için milletvekillerini imza atmaya böyle çağırdı:

TAYYİP ERDOĞAN'IN SALTANATINI YIKMAK İSTİYORSAK

"Veriler ortada, sayılar açık: Tayyip Erdoğan'ın saltanatını yıkmak istiyorsak, bugün sekiz saat içinde Cumhuriyetin adayını göstereceğiz. Yok eğer Tayyip Erdoğan'ın tahtırevanını taşıyanlar arasındaki şerefli yerimizi almak istiyorsak, Kılıçdaroğlu+Bahçeli kadrosuna katılacağız.

20 MİLLETVEKİLİNİN SORUMLULUĞU BÜYÜK

20 milletvekili Cumhuriyetin adayını gösterirse:

Bir: Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Çankaya'ya çıkmasını önlemiş olacaklardır.

İki: İkinci turda Tayyip Erdoğan'ın rakibi, Cumhuriyetin adayı olacaktır. O zaman dengeler değişecek, Cumhuriyet Devrimi ile Cumhuriyet yıkıcıları karşı karşıya kalacaktır. Tayyip Erdoğan'ın Çankaya seferi, Cumhuriyet ve Vatan bütünlüğü cephesinde kurulacak seçim stratejisiyle bozguna uğratılacaktır. Çankaya, yeniden Atatürk'ün 864 rakımlı tepesi olacaktır."