BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.429,27
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'ten bomba iddia! PKK silah mı bırakacak?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek PKK'nın silah bırakmayı tartıştığını söyledi. Perinçek, ''PKK, silah bırakmayı ve bu durumda nasıl paçayı kurtaracaklarını tartışıyor. ABD’de onları satacak. ‘Buradan nasıl kurtarırız’ı konuşuyorlar. HDP’de de bu yüzden bölünmeler oldu'' dedi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, önceki akşam bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Perinçek, Afrin operasyonundan PKK terör örgütüne, Ergenekon'dan TÜSİAD'a kadar Türkiye'nin gündemindeki konularla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye'nin Suriye ile iş birliği yapması lazım. Yapmazsa bu Mehmetçiğin kanıyla ödenen yanlış bir siyasettir” diyen Vatan Partisi lideri şöyle devam etti: “PKK yöneticilerini ben çok yakından tanırım.

Hep kuvvet hesabına göre hareket ederler. Onlar çıkmaza girdiklerini çok iyi görüyorlar. Silah bırakmayı ve nasıl paçayı kurtaracaklarını tartışıyorlar. İmha olacaklarını görüyorlar. ABD'de onları satacak. ‘Buradan nasıl kurtarırız'ı konuşuyorlar HDP'de bu yüzden bölünmeler oldu, HDP de silahları bırakmayı tartışıyor. ‘Biz Amerika ve İsrail'in aleti olduk kardeş kanı döktük. Bundan vazgeçmemiz lazım' diyorlar.

AFRİN'DE KAYBEDERSEK ABD ANKARA'YI ELE GEÇİRİR: “Afrin'de kaybedersek Amerika gelir Ankara'yı ele geçirir” iddiasında bulunan Perinçek şu tehlikeye işaret etti: “Kaybedersek Irak gibi oluruz. Vatan bütünlüğü için terörü temizlemek için oradayız. Çarşılarımızı huzura kavuşturmak için. Polislerimiz bombaların üzerine atlamak durumunda kalmasın. Kayseri'de komandolarımız öldürülmesin.

PKK'YI HENDEKLERE GÖMDÜK

İstanbul Maçka'daki olay yaşanmasın. PKK'yı hendeklere gömdük. Fırat Kalkanı ile ABD koridorunu yardık. Şimdi Suriye'nin kuzeyinde PKK ve diğer terör örgütlerini temizlediğimiz zaman Silopi'ye Şırnak'a Mardin'e oraya buraya huzur gelecek. Tarlalarımızı ekip otlaklarımızda hayvanlarımızı otlatacağız. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Süreç bu.”