BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

Perinçek savcıya ne dedi?

Doğu Perinçek'in ifadesi basına sızdı. Perinçek ifadesinde 'o gazeteci'ye 'homoseksüel' dedi.

Abone ol

Gözaltına alınan İşçi Parti'li yöneticilerin savunmaları ile ilgili iddialar ağızdan ağıza dolaşıyor. Sorgu sırasında Perinçek'in kendisine yönetilen suçlamaları reddettiği ve Tuncay Güven'i suçladığı söyleniyor.

İşte Ergenekon sorgu zabıtlarından basına yansıyan o bölümler..

PERİNÇEK'İN İFADESİ

Doğu Perinçek'in, savunmasında suçlamaları kabul etmediği ve kendisiyle ilgili iddiaların hayal mahsulü olduğunu söylediği öne sürüldü.

Hakkındaki iddiaların kendi içinde bir çok çelişkisi olduğunu söyleyen Perinçek'in, "PKK'ya verilmek üzere Kuzey Irak'a TSK'nın 24 bin adet silahıyla ilişkili olduğu" yönündeki suçlamaya bu silahların 120 ton yaptığı ve 12 tırla taşınabileceğini belirterek karşı çıktığı ve bu nedenle gerçekle hiç ilişkisinin olmadığını söylediği öne sürüldü.

BELGE BENİM ÜSLUBUMLA YAZILMAMIŞ

Perinçek'in ayrıca Ergenekon belgesini kendisinin hazırladığı yönünde suçlamalarla da karşılaştığı iddia edildi. Perinçek'in bu savları ise "Bu belge dikkatlice incelendiğinde benim karakterimle uslubumla ve mücadelemle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Ben İşçi Partisi'nin genel başkanıyım, bölücü terörle ve çetelerle sürekli savaş halinde oldum ancak ABD'nin CIA'nin ve iktidar partisi olan AKP'nin komplolarıyla bu tür suçlamalarla karşı karşıya kaldım" sözleriyle reddettiği öne sürüldü.

"TUNCAY GÜNEY HOMOSEKSÜEL"

Tuncay Güney isimli kişinin beyanlarında kendisinin homoseksüel olduğunu belirttiği söyleyen Perinçek iddiaya göre Güney'le ilgili şöyle konuştu...

"Tuncay Güney halen Amerika'nın verdiği 10 yıllık vizeyle Kanada'da Hahamlık yapıyor olması bu kişinin beyanlarına itibar edilmemesi için yeterlidir ve kendi içindeki çelişkiyi göstermektedir. Benim şu anda sanık olarak burada bulunmam bile benim yöneticisi olduğum iddia edilen örgütle hiçbir ilgim olmadığının kanıtıdır."

Perinçek'in avukatı olan Mehmet Cengiz'in ise Doğu Perinçek'in Susurluk hükümlüleri İntikam Tugayı kurucuları gibi kişilerle ve yapılarla mücadele ettiğini söylediği, "Dolasıyıla müvekkilimin atılı suçu işlediğini hiç kimseye inandırmak mümkün değildir. Müvekkilimin aleyhine ifadesi bulunan Tuncay Güney bir yerel gazetede çıkan yazısında kendisine kimsenin dokunamayacağını belirttikten sonra müvekkilim ayeyhine dayanak yapılan ifadesinin işkence altında alındığını belirtmektedir" dediği öne sürüldü.

ALEMDAROĞLU SUSMA HAKKINI KULLANDI

Kemal Alemdaroğlu'nun ise ifadesinde, "Emniyet'te ve Savcılık'ta bana yöneltilen suçlamayla ilgili gizlilik kararı gerekçe gösterilerek bilgi verilmediği için suçlamaları kabul etmeyerek, susma hakkımı kullanıyorum" diye konuştuğu iddia edildi.

AKFIRAT DA SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞ

Suçlamaları kabul etmediğini belirten sanıklardan Mehmet Adnan Akfırat'ın da ifadesinde, "Hiçbir terör örgütüyle ve özellikle de Ergenekon terör örgütüyle ilgim yoktur, örüt üyesi değilim, Devlete ait gizli belgeleri bulundurmadım, ben Ulusal kanalın yönetim kurulu üyesi olmamın yanında öneki ifadelerimde bahsettiğim bir çok kuruluşun başkanı ya da üyesiyim, benim şu ana kadar ki yazdığım kitaplar ve görüşlerim dikkate alındığında bir terör örgütü üyesi olduğum yönündeki iddialar tamamen siyasi bir komplodan ve safsatadan ibarettir. Ben de yakalandığı belirtilen belgeler de kesinlikle devletin gizli belgeleri değildir, gazeteci olduğum için mesleğimle ilgili herkeste bulunabilecek belgelerdir." dediği ve suçlamaları reddettiği öne sürüldü.

SERHAN BOLLUK'UN İFADESİ

İddiaya göre Aydınlık Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ise bu olayın siyasi bir komplo olduğunu belirterek, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile ilgili yayın politakaları nedeniyle bu dosya ile irtibatlandırıldığını kaydetti.

İP'LİLER HAKİMİ İSTEMEDİ

Doğu Perinçek'in avukatları Mehmet Cengiz, Mehmet Nuri Ayterin ve Nusret Selam, mahkemeden birkaç saat önce, Nöbetçi Hakimliğe başvurarak, Hakim Mehmet Özçelik'in davadan çekilmesini istediği belirtildi.

Avukatlar, Özçelik'in bir çok yerde İstanbul'da ve Ankara'daki adreslerde arama kararları, telefon dinleme kararları, diğer sanıkların tutuklanmaları kararları ile tarafsızlığını yitirmiş olduğu düşüncesinde olduklarını söylediği iddia edildi. Mahkeme, çekilme talebinin usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle reddettiği belirtiliyor.

Kaynak: Vatan