BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Perinçek hadislere sarıldı

Perinçek evini basına açtı. Hadis okudu, lavaş ekmeği ikram etti.

Abone ol

Gazetecileri evinde konuk edip ailesiyle tanıştıran İP lideri Perinçek, namaz kılmadığını, cenaze namazlarında sadece durduğunu söylerken “Hz. Muhammed büyük devrim lideridir” diye ekledi. Perinçek değişmediğini, sadece tecrübesinin arttığını kaydetti.

Basın mensuplarıyla sohbete Türk devriminin teorisyenlerinden Mahmut Esat Bozkurt’un “Atatürk İhtilali” adlı kitabından bahsederek başlayan Perinçek, Bozkurt’un Hazreti Muhammed’in “Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen milletler de fakirleşir” sözüne yer verdiğini anlattı. İşçi Partisi’nin Türkiye’ye şeffaf ve saydam bir yönetim vaadettiğini kaydeden Perinçek, “Bizim kadrolarımızın en önemli özelliği bilgi, tecrübe ve namus birikimidir” dedi.

Perinçek bu sözleri üzerine, “Değiştiniz mi, namaz kılıyor musunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Namaz kılmıyorum. Halkımdan hiçbir zaman gerçekleri gizlemiyorum. Ben cenaze namazlarına katılarak cemaatle birlikte duruyorum ve kaybedilen kişiye son görevimi yapıyorum. Hazreti Muhammed çok büyük bir devrimcidir. Dünyanın en büyük devrimcilerinden biridir. Bir kabile toplumundan çok büyük bir uygarlığa geçişe önderlik etmiştir. Hazreti Muhammet yalnızca peygamber olarak değil, aynı zamanda büyük bir devrim lideri olarak ele alınmalıdır. Doğu Perinçek’in değiştiği falan yok. Sadece tecrübemiz artıyor. Hep emekçi halka, vatanımıza, Atatürk devrimine bağlı kalacağız. Marks, Engels ve Hikmet Kıvılcımlı’dan öğrenmediyse sol da benden şunu öğrensin; Hazreti Muhammed büyük bir devrim lideridir. Bu aynı zamanda Türkiye’de laiklik konusundaki yanlışları da düzeltecektir. Laik, anti-laik kamplaşması ile ilgili bazı yapay, gerçeğe dayanmayan nedenler var, o nedenleri de ortadan kaldıracaktır.”

“Siyasetten mal-mülk olarak bir beklentiniz olmadığını söylediniz. Siyaseti niye yapıyorsunuz?” şeklindeki bir soru üzerine de Perinçek, “Biz siyaseti halk için, bir dava için yapıyoruz. En büyük beklentimiz halkın mutluluğudur” dedi.