BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.431,28
HABER /  DÜNYA

Pentagon tasarruf paketi belli oldu

Amerikan savunma bütçesinde yapılması planlanan kapsamlı kesintiden 'dokunulmaz' olarak kabul edilen bazı alanların da etkileneceği belirtildi.

Abone ol

New York Times gazetesinin haberine göre önümüzdeki on yılda toplam dört yüz elli milyar dolar tasarruf yapılması beklenen savunma harcamalarında çalışanların sosyal haklarından, silah alımına dek birçok kalemde kesintiye gidilecek.

Amerikan savunma bakanı Leon Panetta, New York Times'ta yayımlanan mülakatında kesinti yapılacak alanlar arasında savunma bakanlığında çalışanların sağlık ve emeklilik haklarını da saydı.

Panetta ayrıca görevli asker sayısının azaltılması ve silah harcamalarında kesintiye gidilmesinin de planlandığını belirtti.

Savunma bütçesinde yapılacak kesintilere dair şimdiye kadarki en kapsamlı değerlendirmeyi sunan bakan Panetta, kesintiler sebebiyle bakanlık üzerinde ciddi siyasi baskı olduğunu ekledi.

Amerikan savunma bütçesi 11 Eylül saldırılarından bu yana geçen on yıllık sürede yaklaşık ikiye katlanarak, yedi yüz milyar dolara ulaşmıştı.

Bakan Panetta kesintilerle hedeflenenin savunma bakanlığını daha "küçük bir bütçeyle işleyebilecek" hale getirmek olduğunu belirtti.

Leon Panetta kesintilere rağmen ulusal güvenliğin ve savunma bakanlığı çalışanlarıyla ailelerinin korunmaya devam edileceğini bildirdi.