BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.459,69
HABER /  GÜNCEL

İşkembe çorbası içmek hayal olabilir!

Sakatat fiyatlarının 10-20 kat artmasıyla işkembe ve paça içmek her geçen gün zorlaşıyor...

Abone ol

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, hayvan kesiminin, yurt dışından ithal olarak geldiği sürece, işkembe ve paça içmenin her geçen gün daha da zorlaşacağını belirterek, "Biz çözümü, hayvancılığın profesyonel şirketler tarafından yapılmasında görüyoruz" dedi.

Bingöl, yaptığı açıklamada, etteki fiyat artışına bağlı olarak, yurt dışından et ithalatı yapılarak fiyatların uygun seviyeye çekilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Bingöl, bu konuda hükümetin çok büyük bir iş yaptığını, etin Türkiye'ye fahiş fiyatla gelmesinin önlenmiş olduğunu kaydetti. Ancak bu uygulamanın köklü bir çözüm olmadığını savunan Bingöl, şöyle konuştu:

"Sakatat fiyatları 10 kat, 20 kat arttı. Bunun sebebi de dışarıda kesilen hayvanlar karkas olarak geliyor, fakat bunun yanında kellesi, paçası, işkembesi, bağırsakları orada kalıyor. Dolayısıyla yurt içinde de kesim çok az olduğu için fiyatlar fahiş bir şekilde arttı. Bu da Türkiye'deki sakatat satanları çok ciddi şekilde zora soktu. Fiyat artışları bütün sakatat türlerine etkiliyor, en çok da kelleyi, arkasından da işkembe geliyor. Böyle giderse işkembe yemek hayal olacak."