BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Pendik metropol mü oluyor ?

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçesinde yaptığı ve yapacağı projeleri sonsayfa Yayın Grubu Başkanı Baki Özışık’a anlattı...

Abone ol

İstanbul’da emin adımlar ile kararlı ve istikrarlı hizmetleri ile gündemdeki yerini koruyan Başkan Şahin yaptığı açıklamasında özetle şunları söyledi.

“Gelecekte ilçemizde söz sahibi olanlar ile yaşayanlar, bizlerden rahmetle ve şükranla bahsetsin diye, İstanbul’un diğer ilçe belediyelerinin yapmayı hayal bile edemediği, doğru zamanda, doğru yatırımlar ile ortaya koyduğumuz projelerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.

Başarılarımızın devam etmesinde ise en büyük desteği, halkımızdan, kurumlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından alıyoruz. Biz oy avcılığı yapmak için, halkımıza yalan söylemiyoruz. Hangi hizmetin ne zaman ve nasıl geleceğini anlatıyoruz. O nedenle Pendik’te halkımızın yüzde 60’ı bize güveniyor, geriye kalanlar ise haklı olarak hak ettikleri hizmetleri biran önce alamadığı için kızıyor.

Pendik’te bizim tüm gayretimiz her anlamda gelişen, yaşam kalitesi sürekli artan bir şehri ortaya koymaktır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar sonucu Pendik’te en önemli sorunların başında gelen imar ve planlama sorununu çözmek için sona geldik. Şehrimizin en eski gecekondu bölgesi olan, Taşlıbayır’da yaklaşık olarak bin beş yüz hane var. Belediye olarak bu sorunu kökten çözceğiz, iki ay içinde. Hak sahiplerine tapularını vereceğiz.

Burada biz sadece tapu meselesini çözen konumda değil, halkımız tapusunu aldıktan sonra, yeniden yapacağı konutu daha görkemli yapması için üç yıldır hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Altyapısı, üstyapısı ve en önemlisi ulaşım sorunu çözüyoruz.

‘PENDİK MÜKEMMMEL BİR ŞEHİR OLACAK’

Belediye olarak ilkeli ve kararlı çalışmalarımız arasında bizce en önemli gördüğümüz projelerimiz arasında, İstanbul’un en mükemmel semtini ortaya koyacağımız çalışmalarımızı tamamladık. İlçemizde 2000’den sonra yapılmış olan binalarımızın varlığını koruyarak, sorunlarımız arasında önemli bir yer tutan ve problemli olan Aydos bölgesinde, yanı Sülüntepe ve Ertuğrul Gazi var.

Bunun içinde yaptığımız çalışmalarımız sonuç verdi ve 2 milyon metre kare alana sahip olan bu yerlerde 5 bin konut, 3 bin bina ile 17 bin halkımız yaşıyor. 17 bin kişinin yaşadığı bu alan hazineye ait bir yer. Mera olan bu alanı, kanunla hazine tescil etti. 29 Eylül tarihinde sayın başbakanımız, R. Tayyip Erdoğan, buranın satış onayını verdi. Hazineye ait olan bu yerler belediyemiz adına tescil edilecek. Biz Allah nasip ederse bir yıl içinde buralarda hak sahiplerini mağdur etmeden yeni bir şehir kuracağız.

‘3000 KONUTLA GECE KONDU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Şuan bir diğer çalışmalarımızın devam ettiği Çınardere projemiz vardır. Burası çok özel bir tepedir. Burada problemi çözme şansımız yok. O nedenle buralarda yaşayanları başka bir yere taşıyacağız. Bunun için Yayalar'da bir yerleşim alanı oluşturduk ve şuan ihale aşamasında. Hiç kimse mağdur olmasın diye daire vereceğiz. Yapacağımız 3000 bin daire ile gece kondu problemini çözmüş olacağız.

Özetle biz Pendik’te binaların dönüşümünü değil, yaşanabilir şehir kurmaya çalışıyoruz. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz, İstanbul’un en gözde semti olacak olan Pendik’te yaşamanın gururunu ve onurunu yaşayacaklar, tek derdimiz, tek amacımız bunu gerçekleştirmek. Koltuklar ve makamlar gelip geçicidir. Ast olan, gelecekteki nesillerin bizleri rahmetle ve şükranla anmalarıdır”

Kaynak: www.sonsayfa.com