BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  DÜNYA

Pelikanların balık keyfi

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin sevimli pelikanları, yemek saatinde ilginç görüntüler oluşturuyor.<br/>Bursa Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edenler,...

Abone ol

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin sevimli pelikanları, yemek saatinde ilginç görüntüler oluşturuyor.
Bursa Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edenler, pelikanların saat 15.00’teki yemek ziyafetine rastladıklarında, unutmayacakları anlar yaşıyor. 9 pelikan, bakıcılarının yolunu gözlüyor. Bir kova içindeki yaklaşık 9 kilogram balıkla pelikanların yanına gelen görevliler ise, balıkları birer birer hayvanlara dağıtıyor. Zaman zaman pelikanlar arasında kavga yaşansa da, yaklaşık 15 dakikada herkes rahatça doyuyor. Uzun gagalarıyla yemek saatinde ilginç görüntüler oluşturan pelikanlar, her biri 400-450 gram olan büyük balıkları bir kere de midelerine rahatça indirebiliyor.

EN SEVDİKLERİ TATLI SU BALIĞI
Pelikanların tatlı su balıklarını sevdiğini belirten hayvanat bahçesi görevlisi Nalan Ertaş, bahçede 13 türden 850 adet hayvan olduğunu söyledi. Doğada yaralanarak vatandaşlar tarafından bahçeye getirilen pelikanlara baktıklarını anlatan Ertaş, "Bu yaralı hayvanları tedavi ediyoruz. Doğada varlıklarını sürdürebileceklerini ise salıyoruz. Doğada yaşayamayan pelikanları ise burada tutuyoruz. 9 pelikanımız var. Genellikle tatlı su balığı tüketiyorlar. Birçok kuş türünde olduğu gibi yaralı pelikanlar merhametli vatandaşlar tarafından bahçeye getiriliyor" dedi.
(İHA)