BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Peki bu paşaya kim dokunacak?

Çukurca’da 6 erin şehit düştüğü mayını döşettiği ortaya çıkan Tuğgeneral Es tutuklandı. Fakat Paşa hala dışarıda...

Abone ol

Çukurca’da 6 erin şehit düştüğü olayla tüm Türkiye sarsılmıştı. Erlerin ölümüne neden olan mayını döşettiği ortaya çıkan Tuğgeneral Es’in tutuklanması, aileler için teselli oldu. Ancak skandalı ‘ufak tefek hata’ diye geçiştiren Tümgeneral Kaya’nın dışarıda olması isyanlara neden oldu.

İNTERNETE SIZMIŞTI

Çukurca’daki mayınları, verdiği emirle döşettiğini internete sızan telefon konuşmalarında itiraf eden Tuğgeneral Zeki Es’in tutuklanması, şehit ailelerinin ilk taleplerini karşıladı. Zira onlar bir ilki gerçekleştirip Genelkurmay’ın önünde protesto yapmış ve sorumluların cezalandırılmasını istemişti.


KAYA NEDEN DIŞARIDA?

Aileler, hattın diğer ucundaki komutan olan Tümgeneral Gürbüz Kaya’nın da hesap vermesini istiyorlar. Şehitlerden er Kemal Özevin’in kardeşi Hüseyin Özevin, “Hesap vermek yerine Başbakan’ın yanında rahatlıkla elini kolunu sallayıp dolaşıyor” diyor.

YARGILAMA SÜRECİ BENZERLERİNİ ÖNLER

Zeki Es’in tutuklanmasını değerlendiren emekli paşalar hataları gizlememek gerektiğini belirtiyor. Nejat Eslen, yargı sürecinin bu tür olayların bir daha yaşanmasının önüne geçeceğini söylüyor.