BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.392,19
HABER /  EKONOMİ

Pegasus İzmir-Sivas seferleri başladı

Pegasus Hava Yolları, İzmir-Sivas seferlerini başlattı.

Abone ol

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 17.45'te havalanan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve eşi Günay Soluk ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İzmir Hava Yolları Genel Müdürü Gürol Yüksel, Pegasus yöneticileri, Sivas'ta görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcilerini de taşıyan uçak, 1 saat 15 dakikada Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na indi.

Uçak, aprona girişi sırasında iki itfaiye aracından karşılıklı fışkırtılan suyun altından geçti. Soluk ve beraberindekileri, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer ilgililer karşıladı.

Soluk, havaalanında düzenlenen kokteylde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonucunda İzmir-Sivas uçuşlarının gerçekleştirildiğini, 3 Haziran'da da Antalya-Sivas seferlerinin başlayacağını söyledi.

Birçok açıdan uçak yolculuğunun daha avantajlı olduğunu ifade eden Soluk, "Pegasus ailesi, tereddüt etmeden İzmir'den Sivas'a haftada 3 gün uçuş kararı aldı. 'Haftada 7 güne çıkarırız' diye umut ediyoruz" dedi.

Vali Kemelek de seferlerin, Sivas'ın ekonomik, kültürel ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Birdal ise seferlerin hayırlı olmasını dileyerek, ''Türkiye'de mevcut 49 havalimanı sayısını 2013 yılında 52'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İzmir-Sivas arasındaki karşılıklı seferler, 49,99 liradan başlayan bilet fiyatlarıyla haftada 3 gün gerçekleştirilecek.