BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.470,36
HABER /  GÜNCEL

Patrik, hediyeyi böyle hediye etmiş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le Fener Rum Patriği Bartholomeos’un tarihi buluşmasıyla ilgili ilginç gelişme...

Abone ol

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hediye ettiği “Allah” yazılı tablonun, 10 ay önce ziyaretine gelen Uluslararası Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği Başkanı İbrahim Danacılar tarafından hediye edildiği ileri sürüldü.

'PATRİK HEDİYEMİ HEDİYE ETTİ'
Danacılar, Bartholomeos’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve bu tabloyu Bartholomeos’a kendisinin verdiğini söyledi. Danacılar, “Görüyoruz ki sayın patrik çok fazla önemsememiş. Diyanet İşleri Başkanımıza bu hediyenin verilmesi beni oldukça memnun etti. Verdiğim hediyenin yerini bulduğunu düşünüyorum” dedi.

 ‘YANLIŞ YÖNLENDİRİLMİŞTİR’
İbrahim Danacılar şunları söyledi: “Sayın patrik uluslararası arenada kabul gören bir kişidir. Biz de uluslararası ilişkilerle uğraştığımız için bazı fikirlerine danışma ihtiyacında bulunmuştuk. Bu tablodan kendisi çok memnun oldu. O da bana kendisinin yazmış olduğu bir kitabı imzalayıp hediye etti.” Bartholomeos’un yanlış yönlendirilmiş olabileceğini anlatan Danacılar, “Hem komik, hem düşündürücü, hem de üzücü bir olay” diye konuştu.