BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.456,13
HABER /  GÜNCEL

Paris'te 'peçe' gerginliği

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Trappes’da, peçeli bir kadının kocasının gözaltına alınmasını protesto eden gruplar polisle çatıştı. 21 yaşındaki kocanın, karısından peçesini çıkarmasını isteyen polis memurunu saldırdığı iddia ediliyor.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Trappes’da, peçeli bir kadının kocasının gözaltına alınmasını protesto eden gruplar dün gece de polisle çatıştı.

Polis yetkilileri, sonradan Müslüman olan 21 yaşındaki kocanın, karısından peçesini çıkarmasını isteyen polis memurunu boğmaya çalıştığını öne sürüyor.

Fransa’daki bir İslami örgüt iddiayı reddetti ve polisi kışkırtıcılılıkla suçladı.

Ülkede kamuya açık alanlarda peçe takılması Nisan 2011’de yasaklanmıştı. Yasağı ihlal edenler para cezasına çarptırılıyor.

300 kişilik bir grup, adı açıklanmayan bu kişinin Cuma gününden beri tutulduğu karakola taş ve molotof kokteyli atttı, bazı araçları ve otobüs duraklarını ateşe verdi.

20 araç ateşe verildi

Çevre semtlere de yayılan olaylar sabah saatlerine kadar devam etti.

Polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılacağı belirtilen kişi gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Manuel Valls, Trappes’a gönderilen takviye polis gücünün sükunet sağlanıncaya kadar burada kalacağını açıkladı.

Karakolun önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bakan Valls’in açıklamasına göre olaylarda dört kişi gözaltına alındı, 20 araç ateşe verildi.

BBC muhabiri Hugh Schofield, göçmenlerin yoğun olduğu banliyölere gerginliğin hakim olduğunu söylüyor.

Muhabirimiz, 2005’ten bu yana banliyölerde ayaklanma çıkmamasına ragmen zaman zaman şiddet olaylarının yaşandığını hatırlatıyor.

2005’te Paris’in bir banliyösünde iki kişinin ölümünden sonra başlayan protestolar tüm ülkeye yayılınca olağanüstü hal ilan edilmişti.