BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

Pardon! 17 ay boşuna yattınız!

Eşini öldürmek suçlamasıyla 17 aydır cezaevinde yatan 83 yaşındaki zanlı pardon denilerek serbest bırakıldı!

Abone ol

Suçsuz yere cezaevinde yatan 3 kişinin başından geçenleri anlatan "Pardon" filmi Sivas'ta gerçek oldu.

Divriği'de 83 yaşındaki eşini 17 yerinden bıçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle 17 aydır cezaevinde tutuklu bulunan 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı, gerçek zanlının yakalanmasıyla tahliye edildi.

Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta yaşayan 83 yaşındaki Elmas Yardımcı'nın, 17 Kasım 2009 tarihinde evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan 85 yaşındaki eşi Yusuf Yardımcı, Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olayı aydınlatıp, gerçek zanlı Ferhat T.'yi (26) Bursa'da yakalayarak adalete teslim etmesi üzerine, 17 aydır tutuklu bulunduğu Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

Gerçek zanlı Ferhat T.'nin, Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildiği saatlerde cezaevinden tahliye edilen Yusuf Yardımcı, gidecek yeri olmadığı için gazetecilerin yardımıyla bir otelde kaldı.

Yardımcı, cezaevi çıkışı, "17 aydır yok yere yattım. Suçum yoktu, suçum olsa bırakırlar mıydı? Tutukluydum ben, hükümlü değildim" dedi. Hayatında daha önceden ne şahit olarak, ne de şüpheli olarak karakola ve savcılığa hiç gitmediğini anlatan Yardımcı, suçsuz olduğu halde 17 aydır mağdur olduğunu, bu mağduriyeti ile ilgili gerekli başvuruları yapma konusunda avukatıyla görüşeceğini söyledi.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcısı'na ve emniyet yetkililerine "Eşimi ben öldürmedim" dediğini, ancak dizindeki kan lekesi ve elbiselerini çamaşır makinesine atması nedeniyle tutuklandığını ifade eden Yardımcı, "Çok kurnaz katiller ki, hiçbir iz bırakmamışlar" diye konuştu.

Müvekkilinin haziran ayındaki duruşmada beraatını beklediğini anlatan avukat Korkmaz, duruşmadan önce tahliye edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Müvekkilim suçsuz olduğu halde, şüphe üzerine 17 ay tutuklu kalmıştır. Bu nedenle mağdur olmuştur. Adalet geç olsa da tecelli etmiş olduğundan mutluluk duyuyorum" dedi. Yardımcı'nın torunu Murat Yardımcı da "Adalet yerini buldu" ifadelerini kullandı.