BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Paraşütçüleri İngiliz sanıp kaçırmışlar!

Serbest bırakılan üç Türk yamaç paraşütçüsü 'kendilerinin İngiliz zannedilerek kaçırıldıklarını, müslüman oldukları için bırakıldıklarını' söyledi.

Abone ol

24 Aralık’ta kaçırılan Serdar Durna, Yurdaer Etike ve Avni Ozan, Zahedan kentinden Tahran’a götürüldü. Bir süre elçilikte misafir edilecek Türk sporcuların, yarın sabah Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla İstanbul’a hareket etmeleri bekleniyor.

İran ve Türk makamları, Türk sporcuların hangi koşullarda serbest bırakıldığı, fidye ödenip ödenmediği ve kimlerin arabuluculuk yaptığı konularında bilgi vermedi.

Kaçırılan yamaç paraşütçülerinden Yurdaer Etike NTV’ye yaptığı açıklamada Zahedan’dan sınıra doğru giderken çift kabinli bir pick-up kullanan kalaşnikoflu kişilerce durdurulduklarını ve kaçırıldıklarını söyledi.
Türk sporcular Serdar Durna, Yurdaer Etike ve Avni Ozan'ı Mehrabad havalimanında Türkiye'nin Tahran büyükelçisi Halit Bozkurt Aran karşıladı.

Etike, 9-10 gün dağlık bir bölgede çadırda daha sonra da toprak bir evde güç şartlar altında tutulduklarını anlattı. Saldırganların “Araçlarındaki Latin harfleri ve görüntüleri nedeniyle kendilerini İngiliz’e benzettikleri için kaçırdıklarını söyleyen Etike, “Bizi turist olarak kaçırıp, serbest bırakılmamıza karşılık İran devletinin taleplerini karşılamasını istediklerini söylediler. Türk olduğumuzu öğrenince şaşırdılar fakat kararlarından geri dönmediler” dedi.

Kendilerinin serbest bırakılma süreciyle ilgili olarak sınırlı bilgiye sahip olduğunu söyleyen Yurdaer Etike, “Bizim için para istediklerini öğrendik, ama bize öyle söylemediler. Bırakılmamızda, İran devletinin Pakistan’da yaşayan Sunni bir cemaat liderine yaptığı baskı veya ricanın etkili olduğunu tahmin ediyoruz. Bu cemaat liderinin de bizi kaçıranlara baskı yapması sonucu kurtulduk. Ama bize ‘Siz müslümansınız, sizi o yüzden bırakıyoruz’ dediler diye konuştu.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com