BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Para çuvalı’nın keyfi yerinde

Avukatları ‘Hapis kararı hayal kırıklığına uğrattı’ dese de, Nadir yeni dostlarına çabuk ısındı.

Abone ol

Basına göre, Nadir şakalaşıp eğlendiği diğer tutukluların taktığı ‘para çuvalı’ lakabını sevdi.

Şirketi Polly Peck’ten zimmetine para geçirmekten suçlu bulunup İngiliz yargısınca 10 yıl hapse çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in yeni hayatına ilişkin detaylar basına sızdı. Daily Mail’in haberine göre diğer tutuklular Nadir’e ‘para çuvalı’ lakabı taktı. Lakabı Nadir’in de beğendiğini hatta duyunca güldüğünü anlatan Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nden bir yetkili, “Sanki tutuklu değil de muhteşem zaman geçiriyormuş gibi bir hali vardı. Diğer tutuklularla şakalaşıyor, gülüp eğleniyordu. Hiçbir derdi tasası yok gibiydi” dedi. Bu arada Nadir’in avukatlık şirketi Bark&Co da, müvekkillerinin temyize gideceğini doğrulayıp ‘Karardan büyük hayal kırıklığına uğradı’ açıklaması yaptı.

NUR NADİR : EŞİM BİR TİCARET DEHASI

Basının bir diğer gündem maddesi de 71 yaşındaki Nadir’in, Kuveyt asıllı 28 yaşındaki eşi Nur’du. Nadir’in kararın açıklanmasının ardından yargıca teşekkür ettikten sonra ‘Hoşçakal’ deyip vedalaştığı Nur Nadir, eşinin masumiyetinde ısrarcı. Nur Nadir, eşini şöyle anlattı: “Eşim, bir iş dünyası dehasıdır. ‘Polly Peck’in paralarıyla bolluk içinde yaşadı’ gibi fikirler, önyargıdan ibaret. Eşim namuslu, onurlu ve büyük karakter sahibi biridir. O masum. İngiliz adalet sistemine de güveni tam. Bu sebeple hataları tamir etme çabalarımızı sürdüreceğiz ve kararı temyiz edeceğiz.”

MAL VARLIĞINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Haberlerde Nur Nadir’in KKTC’ye dönmeyeceğini ve eşini hapiste ziyaret için başvurduğu belirtilirken, çiftin Londra’nın lüks semtlerinden Mayfair’de aylık 23 bin sterlin kirası olan bir evde yaşadığına dikkati çekilip ‘Nur Nadir’in Londra’da işi yok, hayatını nasıl sürdüreceği belirsiz’ yorumu yapıldı. Öte yandan Eylül’de yargıya mal varlığını açıklaması istenen Nadir’in, mahkeme masrafı ile hissedarların tazminat taleplerini karşılamak zorunda kalması bekleniyor.