BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Papilayı küstüren nedenler

Düdüğünü asan Cem Papila, hakemliği neden bıraktığını anlattı. İşte Papila'yı küstüren neden?

Abone ol

Cem Papila, hakemliği bırakma kararına neden olarak MHK'nin (Merkez Hakem Kurulu) FİFA listesinden adını çıkartmasını gösterdi. Hedefsiz kaldığı için mesleği bıraktığını kaydeden Papila, basının da kendisinden kurtulmak için hatalarını büyüttüğünü savundu.

Bir televizyon kanalına konuşan Papila, hakemlik yaşamındaki en önemli olayın FİFA kokartı olduğunu vurgulayarak "Ocak ayında 2’nci kategoriye yükselmeyi bekliyordum. Ama FİFA listesi açıklandığında ismimin olmaması nedeniyle hakemliği bırakma kararı aldım. Bundan sonra beklemeye gerek yoktu. Kural kitabında 5’inci madde derki, oyuna başlamadan önce vermiş olduğun karardan dönebilirsin. Ama benim kararımdan dönüşüm olmayacak" dedi.

Doğru karar verdiğine inandığını belirten Papila, hakemliğin hedefsiz yapılamayacağını söyledi. Papila, “Hakemliği hiç bir zaman para düşüncesiyle yapmadım. Hep daha fazla yükselmek için yaptım. 40 yaşındayım. 1 sene daha mücadele edip FİFA listesine girsem, 3’üncü kategoriden başlamayacağım. Yeniden başa dönüp 4’üncü kategoriden başlayacağım“ dedi.

BENDEN KURTULMAK İSTEDİLER

Gözlemci olup olmayacağına henüz karar vermediğini de açıklayan Papila, sözlerini, “Spor basını, küçük hatalarımı hep büyüttü. Benden kurtulmak istediler. Ayrıca medya içinde görev almam için teklif de yapıldı. Önemli olan nerede olursam olayım, nerede görev yaparsam yapayım Türk futboluna hizmet etmek“ diye bitirdi.