BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  GÜNCEL

Papaz serbest mi mahkemenin Rahip Brunson kararı ne?

İZMİR'de görülen 4. duruşmada Papaz Andrew Craig Brunson ile ilgili son dakika haberler gün boyu izlendi. Savcı mütala verirken ara karar için gözler mahkeme heyetine döndü.

Abone ol

İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Andrew Craig Brunson, 35 yılla yargılandığı davanın 4. duruşmasında hakim karşısına çıktı. Papaz Brunson duruşmada tüm savunmasını Türkçe olarak yaptı ve FETÖ ile PKK'ya destek iddialarını reddetti.

Savcı öğleden sonra mütalasını vermeye başladı. Birazdah mahkeme heyeti son kararını açıklayacak. Şimdiye kadar gelen sinyaller Brunson'ın serbest kalacağına işaret ediyor. 

Bugün davada bir ara karar verilmesi bekleniyor. Bu karar ya ev hapsinin devamı ya da serbest kalmasına yönelik olacak.
Duruşmanın öğlene kadar olan bölümünde davanın en önemli tanıklarından Levent Kalkan ile birlikte diğer 2 tanık ifadelerini değiştirdi. Bu gelişmeyi hukukçular, Brunson'ın hakkındaki delillerin zayıflaması ve tahliye yolunun açılması olarak yorumladı.

Eşiyle mesajlaşması
Dava başlamadan önce ise duruşma salonunda Andrew Craig Brunson ve eşi Norine Brunson, ellerini kalplerinin üzerine koyarak, uzun süre birbirlerine baktı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Brunson davasını Türk medyası gibi ABD basını da yakından takip ediyor. Brunson'un, yargılandığı davayı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da izledi.

BRUNSON NEYLE SUÇLANIYOR?
İddianamede, Brunson'a hem Fethullah Gülen Cemaati hem de PKK adına suç işlediği suçlaması yöneltildi. Brunson için 35 yıl hapis cezası isteniyor.