BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.408,05
HABER /  DÜNYA

Papa’ya coşkulu karşılama

Papa Francis, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Brezilya’ya gerçekleştirdi. Papa, ziyaretinde on binlerce insan tarafından coşkuyla karş...

Abone ol

Papa Francis, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Brezilya’ya gerçekleştirdi. Papa, ziyaretinde on binlerce insan tarafından coşkuyla karşılandı.
Güney Amerika kıtasından seçilen ilk Papa olan Papa Francis, göreve gelişinin ardından ilk olarak Brezilya’yı ziyaret etti. Uçaktan indikten sonra aracına binen Papa binlerce kişi tarafından karşılanırken, Papa Francis başkanlık sarayına gelerek Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile görüştü. Papa’nın başkanlık sarayından ayrılmasından sonra yüzlerce kişi protesto gösterilerinde bulunarak hükümeti ve Papa’nın gelişi için harcanan 53 milyon dolarlık kamu fonunu protesto etti. Polis göstericilere biber gazı ve ses bombalarıyla müdahale ederken gösterilerde onlarca kişi yaralandı. Rousseff’i ziyaretinin ardından Roma Katolik Dünya Gençlik Günü’ne katılan Papa burada gençlere seslenerek, “Dünyanın her yerinden gelen gençlerle görüşmek için geldim” dedi. Papa konuşmasında ayrıca, “İsa’ya sığınmalıyız. Açık ve güçlü bir şekilde onun sesini ve gücünü duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Yetkililer yolsuzluk ve kötü yönetime karşı protestoların devam ettiğini ülkede Papa’yı 7 günlük ziyareti boyunca yaklaşık 30 bin güvenlik gücünün koruyacağını ifade etti. Ayrıca başkent Rio’ya bir milyondan fazla gencin her 2 yılda bir gerçekleştirilen ve Katolik inancında bir kutlama olarak kabul edilen Dünya Gençlik Günü için gelmesi bekleniyor.
(İHA)