BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Papa'dan Ermenistan'ı yıkan yanıt

Türkiye’nin, sessiz sedasız çok önemli bir diplomasi başarısına imza attığı ortaya çıktı. Papa Erivan'ın 100. yıl davetini reddetti.

Abone ol

Ermeni olaylarının 100'üncü yılı için Vatikan'ı yanında saf tutmaya çağıran Erivan, Türkiye'nin girişimleriyle Papa'dan iki kez 'hayır' yanıtı aldı. Papa 12 Nisan'da Vatikan'da bir ayin yapacak ancak '100'üncü yıl' adı verilmeyecek.

Türkiye’nin Vatikan’daki diplomatik mücadelesi sonuç verdi. Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, bugünkü köşesinde diplomatik girişimin ayrıntılarını yazdı.

DÜNYAYA MESAJ

Erivan yönetimi 1915 olaylarının 100'üncü yılında Papa'yı 24 Nisan'da Ermenistan'da özel bir ayin yapmaya davet etti. Amaç, Papa aracılığıyla tüm dünyaya 'soykırım' mesajı vermekti. Daveti haber alan Ankara, Vatikan Büyükelçimiz Mehmet Paçacı aracılığıyla Vatikan'la temasa geçti.

ARA FORMÜL

Yürütülen 'din diplomasisi' sonrası Vatikan, Ermeniler'e 'hayır' dedi. Erivan bu kez 'O zaman aynı ayini Vatikan'da yapın' önerisi yaptı. Paçacı'nın ikinci tur temaslarıyla bu öneri de reddedildi. Bulunan ara formüle öre 12 Nisan'da Vatikan'da ayin yapılacak. Ama '100. yıl özel ayini' adı verilmeyecek.