BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İran'a gidecek mi sert çıkış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyaretini iptal edecek mi? Erdoğan'dan İranlı siyasileri kızdıracak açıklama...

Abone ol

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur'un cumartesi günü "Erdoğan İran'a gelmesin" açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt geldi. 

Slovenya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran'a ziyaretini iptal etmediğini açıkladı.

BENİM MUHATABIM DEĞİL!

Mansun Hakikatpur'a ilişkin "Bunlar beni muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil" dedi ve şöyle devam etti:

''Yemen konusu ile alakalı yaptığımız açıklama biliyorsunuz Yemen'in toprak bütünlüğüne ait saygımız sebebiyle bu toprak bütünlüğünün korunması, gerek içeride gerekse dışarıda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Dolayısıyla bu müdahaleleri yapanların Yemen'den çekilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Şimdi bu konuyla ilgili olarak tabii İran'dan iki farklı ses çıktı. Birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisini, bilemiyorum, ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil."