BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL

Panzerin üzerindeki kadın konuştu

Ankara'daki Hopa eyleminde panzere çıkan ve polis tarafından kalçası kırılan Dilşat Aktaş anlatıyor.

Abone ol

Ankara'daki Hopa eyleminde panzere çıkan ve polis tarafından kalçası kırılan Dilşat Aktaş, tedavi gördüğü hastanede Radikal yazarı Pınar Övünç'e konuştu.

Tayyip Erdoğan’ın kendisine atfen ‘kadın mı kız mı belli değil’ sözüne Aktaş, "AKP’nin toplumsal yardım politikalarını, kendi ahlak ve toplum anlayışında kadına biçtiği rolü reddeden kadınlar onun için bir tehlike. 2023 planları yapıyor. Ben o planlar için bir tehlikeyim" sözleriyle cevap verdi.

Hacettepe Üniversitesi, Felsefe Bölümü mezunu olan Dilşat, üç yıldır Halkevleri’nde yönetici. Türkiye onu panzer üzerindeki görüntüleriyle tanısa da o aslında bu tür eylemlerin yabancısı değil.

Çeşitli eylemlerde gözaltına alınmışlığı var. Hatta daha birkaç ay önce Ankara, Yüksel Caddesi’nde Halkevleri standını açarken yaşanan gerginlikte polisten yumruk yemiş bir kadın olarak haber de olmuş. 

"BEN O PLANLAR İÇİN BİR TEHLİKEYİM"

Erdoğan'ın o sözlerini hatırlatan Radikal yazarına Aktaş'ın verdiği cevapta Başbakan'ı kadın düşmanlığı yapmakla suçladı:

“Erdoğan kadın düşmanlığını kendisi o kadar iyi ifade ediyor ki, bizim bir şey dememize gerek kalmıyor. Şunu artık anlaması gerekli: Kadınlar onu sevmiyor. Seçimlere 10 gün kala Halkevleri’ni hedef olarak göstermiş. Sokağın ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışıyor halka. Her sıkıştığında yaptığı gibi önce vatan-millet- Sakarya, sonra da ahlak diyor. AKP’nin toplumsal yardım politikalarını, kendi ahlak ve toplum anlayışında kadına biçtiği rolü reddeden kadınlar onun için bir tehlike. 2023 planları yapıyor. Ben o planlar için bir tehlikeyim. Karadeniz’de HES mücadelesine bakın, İstanbul’da, Ankara’da kentsel dönüşüme karşı verilen mücadeleye bakın. Hepsinde kadınlar sürükleyici rolde. İşte bu yüzden biz tehlikeyiz. Panzerin üzerine çıkan bir erkek olsaydı böyle tepki vermeyecekti. Sadece bu yüzden belden aşağı vurdu.”

Yazının tamamı için tıklayın