BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pamukoğlu'ndan şok PKK iddiaları

Osman Pamukoğlu terörün AK Parti döneminde arttığını söyleyerek bakın neyi iddia etti.

Abone ol

Emekli asker ve HEPAR Başkanı Osman Pamukoğlu, PKK'nın en üst noktaya AK Parti döneminde ulaştığını iddia etti. Pamukoğlu istenirse 6 ayda PKK'nın bitirileceğini iddia etti.

Osman Pamukoğlu, terörün en azgın olduğu yıllarda Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın komutanlığını yaptı.

Sınırötesi operasyonlara katıldı. Tümgeneral rütbesiyle emekliye ayrıldıktan sonra Hak ve Eşitlik Partisi’ni (HEPAR) kurdu ve halen bu partinin Genel Başkanlığı’nı yürütüyor.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Pamukoğlu, bölücü terör örgütü PKK’nın 30 yılda gelebileceği en üst yere AK Parti döneminde ulaştığını belirtiyor. Terörle bu şekilde mücadele edilemeyeceğini belirtiyor, mücadele yönteminin parti programında da bulunduğunu kaydediyor.

“6 ay içinde bitirilebilir”

Pamukoğlu, PKK terörünün iyi eğitimli ve gönüllüler arasından seçilecek 20 bin kişiyle 6 ay içinde önlenebilecekken bu yola başvurulmadığını ve terörün azarak ülkeyi bugünlere getirdiğini anlatıyor. Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun İnkılap Yayınevi’nden çıkan “Cehennemdere Kanyonu” romanında bir yüzbaşı ve 20 askerin yaşamla ölüm arasındaki öyküsü, kafasındaki terörle mücadelenin bir yansıması. Terörist gibi yaşayarak, terörist gibi düşünerek mücadele edilmesi gerektiğini Pamukoğlu sıkça vurguluyor.

“Terörden vazgeçmediler”


Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’na, terör örgütünün silahlarıyla çekilme kararını sorduğumda şunları söyledi: “Terör örgütü Kürdistan İşçi Partisi (PKK) 30 yılda gelebileceği en üst noktaya geldi. “Şah” dedi. Örgütün, Kandil’de yaptığı açıklamalarında da, esas kuruluş ilkeleri net bir biçimde belirtildi. Açıkçası, istekleri yerine getirilirse terörü bırakacaklarını, bunlar yapılmazsa dönüp Türkiye’de terörü tırmandıracakları tehdidinde bulundu. Yani örgüt, terörden vazgeçmedi. Bugün sınır ötesine çekilen, yarın yeniden dönebilir. PKK’nın istekleri yapılsa da, yapılmazsa da AKP’nin hükümetten düşmesi demektir. İnsanlar uyandı…

“Savaşta iki yol vardır”

Her yıl terör örgütünün sınırdan girişleri nisanda başlar, mayısta yoğunlaşırdı. Yıllardır gelirken pusuya düşürüleni duydunuz mu? O yüzden örgütün sınırı nasıl geçeceği çok önemli değil. 30 yıldır nasıl girip-çıkıyorsa yine öyle giriş-çıkış yapar. Terör örgütü sınır ötesine geçmekle, hükümete ‘neler yapacağına bakacağım’ diyor. Evet, bugün şehit cenazeleri gelmiyor ama örgüt ‘ben savaştayım’ diyor. Savaşı sona erdirmenin iki yolu vardır: Hasmının zihnine hakim olacaksın, silahlarını bıraktırıp teslim alacaksın. İkisi de olmadığına göre, her şey olacaktır. Neler olacağı beklensin.

“Destekçileri hâlâ burada”

Örgütün dağ kadrosunun tamamen çekildiğini kabul etsek bile onlarla iç içe olan, eylem öncesi bütün keşifleri yapan milisler köylerinde, mezralarında yaşamaya devam edecektir. Yani terör örgütü tamamen çekilmiyor. Onların en büyük yardımcıları, destekçileri yerlerinde duruyor.”

“Yetkileri doğru kullanın”

Osman Pamukoğlu, “Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın. Çünkü, bu işin olmazlığı zaman içinde ortaya çıkacak. Kendileri bilir ama bence herkes sorumluluk ve yetkilerini doğru kullansın. Kör ölür badem gözlü olur. O yüzden sorumluluk makamında olanları dikkatli davranmaya çağırıyorum” uyarısında bulundu.

Bölgeden asker çekilmesi ve seyrekleştirmenin de terör örgütünün geçişlerini kolaylaştırmaya dönük olduğunu kaydeden Pamukoğlu, halka gerçeklerin söylenmediğini ancak her şeyin ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.