BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'in bu açıklaması şaşırttı!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç "Başbakan beni hedef gösterdi. Öldürülürsem, öcümü alacak olanlar var" dedi.

Abone ol

Meclis’teki yumruklu kavga sonrası konuşan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç ‘’Başbakan beni hedef gösterdi. Öldürülürsem öcümü alacak olanlar var’’ dedi.

TBMM’de ağıza alınmayacak küfürlü kavgaya neden olan olaylar CHP’li Genç’in geçen hafta Bakan Fatma Şahin için söylediği ''Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi tarikat mensubunun kaçıncı eşi olurdunuz'' sözü ile başladı. Genç dün de bu sözlerinin hakaret olmadığını, tarihi bir gerçeği vurguladığını savunurken yeni kavga çıktı.

TBMM'de dün yapılan AKP grup toplantısında da Başbakan Erdoğan, Genç için ‘’Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvette tarafından Bakanımıza, bir hanımefendiye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı ve edepsizliği kınıyorum’’ dedi.

Öğleden sonra da Genel Kurulda tartışma devam etti. Meclis Telekulak Komisyonu Başkanı ve AKP milletvekili Zeyid Aslan, kürsüde konuşan Genç’in üzerine yürüyerek ağır küfürler etti. Meclis stenograflarının yüzü kızardı. Aslan, Kamer Genç ‘e ‘’ Senin a… koyarım.. Ananı s…. Soytarı, köpek, şerefsiz’’ dedi.

ÖCÜMÜ ALIRLAR

Kavgadan sonra bir açıklama yapan Genç, Zeyid Aslan’ın ağır küfürler ettiğini belirterek ‘’Bu tutanakları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağım. Başbakan beni hedef gösterdi’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Erdoğan benim için ‘Müsvedde’ dedi ve grubuna ‘Kamer Genç'i öldürün’ talimatı verdi. AKP'liler beni öldürmeye kalkacaklar. Ellerinden gelse diri diri yakacaklar. Benim başıma bir şey gelirse bunun tek sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. Beni de seven insanlar var. Çoluk çocuğum var, akrabalarım var. Benim çevremdeki insanlar öcümü alırlar.''

Küfürleri TBMM tutanaklarına giren AKP’li Zeyit Aslan’a kınama cezası verilirken Aslan da ‘’Bu sözler Meclise de yakışmadı şahsıma da yakışmadı. Meclis"in saygınlığı zedelendi mi ona halk karar verir‘’ dedi.

ÜÇÜNCÜ OLAY

Kamer Genç’e daha önce de AKP’li Salim Uslu filli saldırıda bulunmuş ve iterek kürsüden indirmişti. Genç 2008 Nisan ayında da Hayrünnisa Gül’ün 65 milyarlık yüzük taktığını öne sürmüş ve Genel Kurulda kavga çıkınca AKP’li vekillerin saldırısına uğramıştı. Genç de, ‘’Başbakan cebince çakı taşıyor, AKP’lilerin de cebinde bıçak vardır. Ama ben AKP’lilere yem olmam ’’ demişti.