BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,90
HABER /  EKONOMİ

Pakistan'da THY protestosu

Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliği yapmak için geçen ay ön anlaşma yapan Pakistan Havayolları (PIA) çalışanları, işbirliği anlaşmasını protesto etti.

Abone ol

Sabahın erken saatlerinde Uluslararası Benazir Butto Havalimanının girişinde toplanan bine yakın PIA çalışanı havalimanından İslamabad’da gelen protokol yolunu ulaşıma kapattı. Protestocuların havalimanı giriş ve çıkışlarını kapatmasının ardından, İslamabad’dan yapılan iç ve dış uçuşların iptal edildiği duyuruldu.

Pilotlar, kabin ve yer ekibi çalışanlarından oluşan protestoculara iktidarda bulunan Pakistan Halk Partisi ve ana muhalefetteki Pakistan İslam Birliği Partisi de destek verdi.

Protestocular, THY ile yapılan ön anlaşmanın kendilerinin önemli gelir kaybına uğramasına yol açacağını belirterek, ön anlaşmanın kısa zamanda feshedilmesini istedi. PIA ve hükümet aleyhine slogan atan protestocular, THY’den işbirliğinden vazgeçmesini istedi.

THY ile PIA arasında imzalanması planlanan işbirliği anlaşmasına göre, PIA ülke dışındaki bazı noktalara uçuşlarını kaldıracak, bu noktalara THY uçakları yolcu taşıyacak.

Pakistan’ın ulusal havayolu şirketi PIA’nın 2010 yılında 80 milyon dolar zarar ettiğini açıklaması, ülkede uzun süre tartışma konusu olmuştu.

PIA yönetimi geçen ay aldığı bir kararla yüzde 30 küçüleceğini açıklamıştı.

ABD'DE THY'YE DEV ÖDÜL

Havayolu endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen 37'nci ATW Havayolu Endüstrisi Başarı Ödülleri, ABD'nin başkenti Washington'daki Renaissance Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Törende, 2010 yılının "Pazar Lideri" seçilen THY'nin ödülü, derginin kıdemli editörü ve Avrupa Büro Şefi Kathy Buyck tarafından THY Genel Müdürü Temel Kotil'e takdim edildi.

Kotil, burada yaptığı konuşmada, THY'nin 16 bin çalışanı adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu söyledi. Bu ödülün, THY olarak başarılarına yeni başarılar katmaları ve daha çok çalışmaları gerektiği anlamına geldiğini ifade eden Kotil, dünyanın tüm büyük kentlerini İstanbul üzerinden diğer kentlere bağlamak istediklerini, bu bağlamda şu anda 170 civarında noktaya düzenlenen sefer sayısını, yüzlerle ifade edilecek rakamlara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kotil, konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da, THY'nin diğer havayolları karşısındaki rekabet gücünü artırarak, "parlayan bir yıldız" haline gelmesini sağlayan çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Törende, THY'yi ve ona bu ödülü getiren başarılarını tanıtan bir video sunumu da gösterildi. Sunumda, THY'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin göreve gelmesinin ardından hızlı bir yükselişe geçtiği ve küresel finansal krize rağmen bu başarı grafiğini artırmaya devam ettiği anlatılarak, THY'nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlardan örnekler verildi.Törende Kotil'e Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da eşlik etti. Diğer bazı dallarda da çeşitli havayolu şirketlerine ödüllerin verildiği gecede, "En İyi Havayolu Şirketi" ödülüne ise Emirates Havayolları layık görüldü.