BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  DÜNYA

Pakistan yine kan gölü

Pakistan, iki ayrı yerde düzenlenen intihar saldırısı ile sarsıldı.

Abone ol Pakistan'ın Lahor kentinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki ayrı saldırıda ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 200'ün üzerinde olduğu bildirildi.

Ülkenin doğusuna düşen kentin iki farklı bölgesindeki bu saldırılar yaklaşık 15 dakika arayla düzenlendi. İlk saldırıda, Federal Soruşturma Ajansının bir cephesi yerle bir oldu ve civarındaki çok sayıda binada hasar meydana geldi.
Kent polis müdürü Malik Muhammed İkbal, patlayıcı yüklü bir aracın ajansın otoparkına sokulduktan sonra polisin terörle mücadele biriminin bulunduğu binanın yanında patlatıldığını söyledi.

Yetkililer, bu saldırıda, aralarında 16 polisin bulunduğu 21 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Ölenler arasında 3 yaşında bir kız çocuğunun, yaralananlar arasında da ajans yakınındaki okuldan 32 öğrencinin bulunduğu bildirildi.

İlk saldırının olduğu yerin 25 kilometre uzağında düzenlenen ikinci saldırıda bir reklam ajansının bürosu zarar gördü. Polis yetkilileri, bu saldırıda 2 çocuk ile bir kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Polis müdürü İkbal, her iki saldırının da intihar eylemi olduğunu bildirdi.