BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Pablo Escobar'ın oğlu uyuşturucunun yasal olmasını savunuyor

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın oğlu Sebastian Marroquin, babasını anlatan ‘Narcos’ un, gangster olmaya özenen genç nesiller yarattığını söyledi. Ayrıca Escobar'ın oğlu Sebastian Marroquin uyuşturucunun yasal olmasını savunuyor.

Abone ol

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın oğlu Sebastian Marroquin, babasını anlatan ‘Narcos’ dizisinin, gangster olmaya özenen genç nesiller yarattığını söyledi.

Roma’da düzenlenen bir kitap festivaline katılan Escobar, ‘Narcos’un gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Babamın imajının suç eylemlerini yüceltmek için kullanılmasından hoşlanmıyorum” dedi.

DİZİ BABAMIN İMAJINI YÜCELTİYOR

Dizinin gençleri gangster olmaya özendirdiğini söyleyen Escobar şöyle devam etti: “Uyuşturucu dünyasıyla ilgili televizyon dizileri, gangster olmaya özenen bir genç nesil yaratıyor. Bunu bana sosyal medyadan gelen mesajlardan biliyorum. Babamın maskesini takan ya da saçlarını, bıyıklarını ona benzeten gençler bana fotoğraflarını yolluyor. Televizyon dizileri babamın imajını yüceltiyor. Ben de babamı öven kitaplar yazsaydım üç kat daha fazla kitap satardım.”

UYUŞTURUCU YASAL OLMALI

Şimdiki uyuşturucu baronlarıyla karşılaştırıldığında babasının bir bebeğe benzediğini iddia eden Escobar, uyuşturucunun yasal hale getirilmesi gerektiğini savunarak, yasakların kaçakçıların çıkarına olduğunu söyledi: “Kokain üretmek pahalıya mal olan bir şey değil ama yasaklar sayesinde satıştan çok yüksek miktarda para elde ediliyor. Pizza da yasaklansaydı insanlar daha çok pizza yerdi ve pizza fiyatları çok yüksek hale gelirdi. Gelecekte de Pablo Escobar’ların var olmasını istiyorsak bunun en iyi yolu yasakçılık.”