BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

Hıdırellez nedir? Hıdırellez 2017'de ne zaman?

Hıdırellez nedir ve hıdırellez günü neler yapılır? Bu yıl Hıdırellez hangi güne denk geliyor ne zaman kutlanacak? 5 Mayıs 2017 akşamı başlayacak hidirellez 6 mayıs ikindi vakti bitecek. Hıdırellezin dilek duası önemlidir.

Abone ol

Hıdırellez nedir 2017 yılında ne zaman kutlanacak? Hıdırıllez nedir sorusunun yanıtı ile başlayalım. İnanışa göre Hıdırellez günü Hızır ile İlyas Peygamberler biraraya gelir. Hızır ile Hazreti İlyas'ın su kenarı ve doğada buluştuğuna inanıldığı için Hıdırellez günü genellikle kırlarda geçirilir.

Hıdırellez bu sene 5 mayıs cuma gününe denk geliyor. Hıdırellez 6 mayısta olsa da aslında bir önceki günün akşamından başlar. Dileklerin gül ağaçlarının altına bağlanacağı tarih de haliyle 5 Mayıs 2017 cuma akşamı olacak. Hıdırellez'in bitişi de 6 Mayıs ikindi vaktidir.

hıdırellez nedir hıdırellezde neden ateşten atlınır ne yapmak gerekirHıdırellez günü bütün dileklerin ve duaların kabul olduğuna inanılır. Bunun için ilginç ve sıradışı Hıdırellez gelenekleri vardır. Gül ağacı Hıdırellez'in sembollerinden biridir. Ateşten atlamak da Hıdırellez'in olmazsa olmazıdır. Peki Hıdırellez gecesi ne yapmak gerekir, hangi dualar okunarak dilekler dilenmelidir? Hıdırellezde nelere yapılır öğrenmek için buraya tıklayın!